"Розплачуємося за некомпетентність і корупцію": У "Нафтогазі" пояснили, чому газ дорожчає, хоча міг би дешевшати

Природний газ в Україні дорожчає внаслідок недостатнього власного видобутку, а також низької енергоефективності.

В цьому переконаний виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко. Про це посадовець написав у себе на Facebook, передають Патріоти України.

«Якби був збільшений власний видобуток і підвищений рівень енергоефективності, то ціна на газ би не зросла, а впала. Оскільки Україна у 2020 році могла б експортувати газ, а не імпортувати, і тому ринкова ціна була б значно нижчою», – зазначив виконавчий директор Нафтогазу.

Він додав, що в такій ситуації питання ціни на газ вже не могло б використовуватися для політичних спекуляцій. «От так ми розплачуємося за некомпетентність і корупцію», – констатував Вітренко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...