Розрахунок пенсії: До чого призведе зниження важливого показника

Пенсійному фонду не вистачає грошей...

В Україні середній розмір заробітної плати, який враховують для обчислення пенсії, знизили з 10 887 до 10 634 грн. Це вплине і на всі майбутні виплати. Новий показник опублікували на офіційному сайті Пенсійного фонду, передають Патріоти України.

Якщо ваша заробітна плата залишиться колишньою, то в разі зниження середньої заробітної плати по країні розмір майбутньої пенсії може зрости.

Якщо ж разом із середньою заробітною платою по країні знизиться і ваша зарплата, розмір майбутньої пенсії буде меншим. Формула розрахунку пенсій складається всього з трьох змінних. Незважаючи на це, точний розмір майбутньої виплати можуть розрахувати тільки в Пенсійному фонді. Щоб вирахувати коефіцієнт заробітку, фахівці порівнюють дані про зарплату майбутнього пенсіонера і середнього розміру заробітної плати за кожен місяць.

Однак приблизний розмір виплати можна дізнатися вже зараз. Так, у формулі середню зарплату за три минулі роки множать на співвідношення власної зарплати до середньої, на кількість відпрацьованих років і на 1%.

З іншого боку, на розмір виплат також може вплинути і держава. І якщо зараз збільшити суму виплат через дефіцит Фонду та складну демографічну ситуацію важко, то, наприклад, підвищити мінімальну зарплату – цілком реально.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...