Розробкою Національної стратегії безбар'єрності займатиметься фігурант кримінальних справ, - правозахисник

Його звинувачували у вимаганнях, крадіжках, погрозах фізичною розправою, побиттях, збройному нападі... крім цього, були відкриті кримінальні провадження про викрадення людини.

До складу Міжвідомчої робочої групи з розробки проєкту Національної стратегії безбар'єрності увійшла людина з сумнівною репутацією, яка є фігурантом численних кримінальних проваджень, - Олександр Вознюк. Про це розповів у Facebook правозахисник і блогер Сергій Наумович, передають Патріоти України.

"Поки у владу будуть просочуватися відверті авантюристи, стрімких змін чекати не доводиться. Наприклад, Національну стратегію безбар'єрності, зробити яку Зеленський доручив Кабміну минулого року, розроблятиме шахрай-кримінальник. Адвокат, у якого у відгуках його ж клієнтів з 2016 року: "Ще той разводилово і кидалово", "гроші, які призначалися не всі особисто йому, а на поточне завдання у справі, присвоїв і витратив у своїх інтересах", "здирник!!!" і т. д.", - написав Сергій Наумович.

Він пояснив, що минулого тижня, 2 лютого на офіційному веб-сайті Міністерства розвитку громад і територій України з'явилася інформація про затвердження складу Міжвідомчої робочої групи з розробки проєкту Національної стратегії безбар'єрності.

"Проходимо за списком і помічаємо прізвище, яке останнім часом вже набридло в мережі: Олександр Григорович Вознюк. Цей пан називає себе правозахисником і адвокатом, але погляньте відгуки його клієнтів. І це ще не все. Є документи, які свідчать, що в "нульових" Вознюк також взяв $3000 у екс-мера Сміли Олексія Цибка, але свої зобов'язання не виконав", - заявив правозахисник.

Сергій Наумович також зазначив, що "у 2016 році Вознюк тероризував суди, а потім потрапив у скандал з лобіюванням інформаційно-платіжних терміналів конкретної комерційної структури, про що робило розслідування "Слідство.Інфо".

"Його звинувачували у вимаганнях, крадіжках, погрозах фізичною розправою, побиттях, збройному нападі... крім цього, відносно Вознюка були відкриті кримінальні провадження про викрадення людини. Багато справ, звичайно, дивним чином незаконно (про що є папір з прокуратури) закриваються районними управліннями МВС, проте деякі відкриті і донині. Наприклад, те, що стосується викрадення Олександра Демчука", - написав блогер.

Він підкреслив, що "про неадекватність цього персонажа заявляли, зокрема, представники Інституту всесвітньої історії НАНУ, батьки викраденого ним Олександра Демчука - Олександр і Наталія Потапські".

"Багато з тих, хто перетинався з Вознюком, характеризують його як афериста-авантюриста. Здається мені, що таких токсичних людей краще тримати від державного апарату (і бюджету!) подалі", - резюмував Сергій Наумович.

Для довідки: Олександр Вознюк є головою ГО "Правозахисна спілка інвалідів". Раніше повідомлялося, що саме він розгорнув інформаційну атаку проти Уповноваженого президента України з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича. Мінспорту офіційно спростувало умисно поширену Вознюком недостовірну інформацію. Крім того, один з авторів "Цензор.Нет" опублікував серію розслідувань, в яких говориться, що в 2021 році Вознюк намагається отримати понад 1 млн грн з бюджету Києва та "окремим рядком" фінансування з держбюджету. Там же описуються і документально підтверджуються багато злочинів, скоєних Олександром Вознюком.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...