Розстріл Майдану: Чого добивається Рябошапка? Прокурори, які роками вели справу "беркутівців", виступали проти зміни запобіжного заходу

В судове засідання з розгляду апеляцій на арешт "беркутівців", підозрюваних у розстрілі Майдану, раптово надіслали нову групу прокурорів. Багато хто визнав це спробою змінити підозрюваним запобіжний захід, щоб включити їх до списку на обмін.

У засіданні по зміні запобіжного заходу "беркутівцям" оголосили перерву до завтра. Однак уже сьогодні в справі стався несподіваний поворот, який у багатьох викликав подив, передають Патріоти України.

На зміну прокурорам, які вже ретельно вивчили справу і знають ступінь провини (або невинності) кожного, раптово надіслали іншу групу прокурорів, які взагалі цією справою не займалися. Таке рішення прийняв Генпрокурор Руслан Рябошапка.

Однак по ходу цієї абсолютно незрозумілої заміни прокурорів виникла колізія. Справа в тому, що справа "беркутівців", яку зараз розглядає суд, складається з двух кримінальних проваджень. Так ось: в одному з них прокурорів замінили, а в іншому ні. У підсумку судді вирішили, що, оскільки виникла така ситуація, то в суді тепер будуть присутні дві групи прокурорів.

Однак адвокати потерпілих клопотали про відвід новим прокурорам. Порадившись, судді вирішили не задовольняти заяву про відвід нових прокурорів і дозволити брати участь в засіданні обох груп. "Прокурори, які роками вели справу "беркутівців", виступали проти зміни їм запобіжного заходу. Тільки що ГПУ замінило групу прокурорів і надіслало до суду нову групу прокурорів", - написала у своєму Facebook журналістка Insider Ольга Худецька.

При цьому, як далі пише Худецька, один з "беркутівців" заявив, що, на його думку, старими прокурорами маніпулювала сторона потерпілих, а ці нові вже будуть чесними. "Зал регоче", - лаконічно описала ситуацію журналістка.

Всі "беркутівці", а також їхні адвокати одноголосно підтримали заміну прокурорів. Про це ж написав і журналіст LIGA.net Юрій Смирнов. "Нескладно здогадатися, що робиться це для того, щоб нові прокурори клопотали про зміну запобіжного заходу ексберкутівцям для їх подальшого обміну з ОРДЛО", - робить висновок Смирнов і тут же додає - "З одного боку, Зеленський робить все, щоб звільнити наших хлопців з полону. З іншого - Зеленський крутить прокуратурою і судами, як хоче, тим самим показуючи, що він нічим не відрізняється від своїх попередників".

При цьому прокурор Яніс Симонов, який веде справу "беркутівців" давно і який "в темі", стверджує, що ніяких підстав для зміни запобіжного заходу підозрюваним немає. І причина тут не тільки в тому, що їм інкримінують, а в тому, що їх підозрюють у злочинах, скоєних 20 лютого 2014 року, а обмінювати збираються людей, які потрапили в полон вже після цієї дати. Однак Симонов розуміє, що там, де втручається політика, юриспруденція мовчить.

Загалом, все проясниться вже завтра. На 10 ранку заплановано продовження судового засідання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...