"Розстріляти. Без жалю": Порошенко на закритій зустрічі вимагає безжально покарати тих, хто паразитував на закупівлях в "Укроборонпромі"

Президент заявив, що не буде нікого виправдовувати за заробітки на армії.

Президент Петро Порошенко, коментуючи розкрадання і корупцію в армії, заявив, що він страшенно розлючений через схеми розкрадання в українській оборонній сфері. Про це Порошенко сказав 26 березня під час зустрічі з блогерами у своєму передвиборчому штабі, розмову з якими відтворив theБабель, передають Патріоти України.

"Страшно злий на ситуацію в "Укроборонпромі". За заробітки на армії виправдовувати нікого не буду. Якщо говоримо, що купуємо комплектувальні частини для бронетехніки, які виробляються тільки в Росії, а хтось зміг поставити на 30 відсотків дешевше, того, хто продав дорожче, - розстріляти. Без жалю", - наводить видання слова Порошенка про скандал, у епіцентрі якого опинився його друг і партнер Олег Гладковський.

Нагадаємо, 11 березня журналісти-розслідувачі "Наших грошей" опублікували останню частину скандального розслідування про корупцію в оборонній галузі, в якій повідомили, що майже всі правоохоронні органи за хабарі закривали справи стосовно цієї корупційної схеми.

За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. У розслідуванні вперше оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

Як заявила представниця президента Ірина Луценко, Гладковський та "Укроборонпром" готують позов до журналістів. Згодом Гладковський заявив, що тимчасово призупиняє свої повноваження в РНБО. Також він звернувся до правоохоронців із проханням перевірити розслідування журналістів. Кримінальну справу за фактами, які були оприлюднені журналістами щодо розкрадань в оборонному комплексі України, вже порушили Спеціалізована антикорупційна прокуратура, а також Національне антикорупційне бюро. Окрім цього, директорів "Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О.О.Морозова" Олексія Бабіча і "Ізюмського приладобудівного заводу" Сергія Філоненка відсторонили від їхніх посад. Згодом Гладковського теж звільнили.

Ще у жовтні 2017 року Порошенко пригрозив рубати руки тим, хто причетний до розкрадань в ЗСУ. "Нікому не дозволю красти в армії. Тим, хто будуть красти в армії, - руки повідрубую", - заявляв тоді Порошенко. Тоді детективи НАБУ здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у причетності до злочину під час закупівлі палива затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання Міноборони Володимира Гулевича. Обсяги розтрати державних коштів за цією справою оцінили у 149 млн гривень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...