"Розв'язавши війну проти ОПЕК, Путін не усвідомлює, що це не українська армія зразка 2014 року", - Рабинович

Російський фінансист вважає, що Росію та її президента в конфлікті з ОПЕК очікує "щось набагато серйозніше" за російсько-українську війну.

Слава Рабінович

Президент РФ Володимир Путін зробив помилку, не домовившись із членами ОПЕК про видобуток нафти. Таку думку висловив російський фінансист і блогер Слава Рабінович, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

"Зараз, розв'язавши війну проти Саудівської Аравії та інших членів ОПЕК, Путін, найімовірніше, не усвідомлює, проти кого він цього разу пішов. Це не українська армія зразка 2014 року, а щось набагато серйозніше", – сказав він.

За словами фінансиста, нинішня ситуація схожа на історію, яка сталася з Радянським Союзом в останні роки його існування. "Саудівська Аравія може легко наростити видобуток нафти, приблизно на 2 млн барелів на добу. І от не минуло й двох днів, як уряди деяких інших країн цього регіону наслідували її приклад і теж оголосили про збільшення видобутку нафти. Багато хто вважає, що саме такими діями вони свого часу у змові з [на той момент президентом США] Рональдом Рейганом допомогли знищити Радянський Союз", – зазначив Рабінович.

Він вважає, що це не було вирішальним чинником для розвалу СРСР, "але одним із найважливіших". "СРСР збанкрутував не тільки через довгострокові причини неспроможності соціалістичної економіки, а й через те, що закінчився дуже тривалий період зростання цін на нафту за часів [голови Радянського Союзу Леоніда] Брежнєва, який забезпечував так звану брежнєвську стабільність. Однак ця уявна стабільність насправді була стагнацією. Якби не високі ціни на нафту, неефективність соціалістичної економіки виявила б себе набагато раніше", – пояснив Рабінович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...