Руйнівник міфів: Уляна Супрун розповіла про користь пальмової олії

Супрун дала ряд важливих рекомендацій для збереження здоров'я.

Уляна Супрун розповіла, що потрібно знати про пальмову олію, а також розвінчала популярні міфи стосовно даного продукту. Відповідний пост експерт опублікувала в соціальній мережі Instagram, передають Патріоти України.

В. о. міністра охорони здоров'я рекомендує українцям підходити до вибору продуктів із розумом і не вірити всьому, що кажуть. Так, Супрун запевнила, що маргарин із пальмовою олією шкідливий, тому що там містяться транс-жири.

Крім того, Супрун розвінчала популярний міф. Виявляється, пальмова олія не закупорює судини, маючи високу температуру плавлення і не має ніяких негативних наслідків, оскільки від температури чи точки плавлення її стан не залежить.

Однак пальмова олія може збільшувати ризик серцево-судинних захворювань, оскільки в ній багато насичених жирних кислот.

"Пальмова олія - не єдине зло в нашому раціоні. Для здоров'я серця і судин шкідливо смажити на соняшниковій олії або їсти багато арахісу, транс-жирів, занадто солоної їжі, алкоголю і мати надмірну вагу", - написала Супрун.

Експерт зазначила, що в червоній пальмовій олії багато вітаміну Е, який може мати протипухлинну дію, однак даний продукт ще нікого не вилікував від раку.

Також відомо, що в процесі рафінування пальмової олії, його очищення і фракціонування при температурі 200 градусів і вище, в ньому виникають з'єднання з канцерогенною дією, шкідливі для чоловічої фертильності і здоров'я нирок.

А для збереження власного здоров'я Супрун дала кілька простих рекомендацій:

  • замість солодощів обирайте фрукти і якісний шоколад.
  • не їжте смажені у фритюрі страви.
  • відмовтеся від куріння і зловживання алкоголем.
  • забудьте смак млинців або вафель з шоколадним кремом відомих фірм.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...