Руйнуючи міфи: Вода і її вплив на схуднення

Про те, скільки потрібно пити води і як вона впливає на схуднення і здоров'я, ходить чимало міфів.

Експерти підготували для три найпопулярніші міфи про воду і чи дійсно вона допомагає схуднути, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Міф №1 — потрібно пити 1,5-2 літри чистої води на добу

Впродовж доби не всім потрібно випивати 2 літри води. Загальної норми не існує, але щоб приблизно зрозуміти скільки води вам потрібно можна скористатися простою формулою: 30 мл/кг рідини(не тільки води), враховуються супи/соковиті фрукти/овочі/напої та інше. Якщо не можете себе змусити випити більше 1 літра на добу, орієнтуйтеся на знаки, які дає вам організм:

  • світло-жовта сеча (крім першого ранкового сечовипускання), кількість сечовипускань 4-7 разів/добу, відсутність спраги, помірно пружна і волога шкіра — все добре, вашому організму вистачає рідини і насильно заливати в себе воду не варто;
  • темно-жовта сеча світла, кількість сечовипускань менше 3-х разів, часта спрага, суха і в'яла шкіра — вам однозначно не вистачає рідини.

Міф №2 — потрібно випивати склянку води вранці, щоб схуднути

На схуднення стакан води з ранку не вплине, а от відновити водний баланс, порушений за час сну зможе + швидше пробудить шлунково-кишковий тракт для майбутнього сніданку.

Міф №3 — чим більше пити води, тим швидше піде процес схуднення

Схуднути за допомогою води ви можете тільки в одному випадку — якщо будете замінювати водою їжу. Жироспалювального ефекту вода не має!

Тут працює тільки один метод: відчуваєте голод — випийте води. Найчастіше наш організм дає нам сигнал про те, що йому необхідна вода, але ми відчуваємо це як голод і в результаті замість води організм отримує їжу.

Тому кожен раз, коли ви відчуваєте почуття голоду, просто випийте склянку води. Якщо через 15-20 хвилин знову виникне відчуття голоду, значить ви дійсно голодні та вам потрібно поїсти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...