Russia Today в жалобі: В Іраку вбито кремлівського пропаганд*на

Відомо, що його позбавили життя після освітлення антиурядового мітингу.

В Іраку був убитий журналіст Саафа Галі. Він був стрингером відеоагентства Ruptly, яке належить одіозному пропагандистському телеканалу Росії Russia Today. Про те, що сталося розповіла в Telegram головний редактор RT Маргарита Симоньян, передають Патріоти України.

"Ох: ((((В Іраку невідомі озброєні люди убили нашого стрингера-оператора Саафа Галі", - написала пропагандистка.

Вона уточнила, що Галі знімав ролики для RT на всьому Близькому Сході. Відомо, що Галі працював не тільки на російську пропаганду, але і на місцеве ЗМІ.Відомо, що вбили Галі після зйомок антиурядової демонстрації в місті Басрі, учасники якої виступали проти перетворення Іраку на майданчик для війни США і Ірану. На представників Ruptly напали біля поліцейського управління Басри озброєні люди на позашляховику.

Telegram-канал "Військовий огляд" повідомив, що до вбивство співробітника Russia Today причетна шиїтське проіранське угруповання "Хашд аш-Шааб".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...