Ринок так ринок: За скільки українці зможуть продати землю в селі

28 квітня закон про ринок земель сільськогосподарського призначення підписав президент України Володимир Зеленський.

В Україні з 1 липня 2021 року запустять ринок землі, передають Патріоти України з посиланням на ЕП.

Відомо, що вартість одного гектара може скласти лише $ 2 тисячі, при тому, що могла коштувати $ 4-5 тисяч, якби юридичні особи стали повноцінними учасниками ринку. Але, згідно із законом, допуск юросіб до нього до 2024 року обмежений. Таку заяву зробив нардеп, голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

Як каже нардеп, поетапність введення ринку землі несе величезні ризики. Так люди і компанії, які зараз орендують землю, куплять її дешевше, а власники землі в результаті отримають мізер.
Народний депутат зазначив, що компанії до 2024 року зможуть концентрувати землю, оформляючи по 100 га на фізосіб.

Також Микола Сольський висловився і про противників ринку землі. На його думку, саме мораторій був неправильним і неконституційним. "В теорії може бути що завгодно. Основний ризик - це звернення депутатів до Конституційного суду. На мою думку, саме введення мораторію було неконституційним. Крім порушення права власності, ще й тому, що мораторій наклали тільки на паї. На землі, яка видається громадянам для ведення особистого селянського господарства, він не поширювався", - підкреслив нардеп Микола Сольський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...