"Ризик воєнної агресії для України з боку білоруського кордону є", - нардеп

Україна має понад тисячу кілометрів спільних кордонів із Білоруссю, однак договору про кордон із цією країною досі не ратифіковано.

Олександр Завітневич

Імовірність воєнного втручання Росії на територію України з боку Білорусі нижча, ніж із території Донбасу, однак нехтувати нею не можна. Про це заявив народний депутат України від партії "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань національної безпеки Олександр Завітневич, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

За словами Завітневича, Україна має понад тисячу кілометрів спільного кордону з Білоруссю, і зараз, коли в цій країні загострилася ситуація після президентських виборів, вжито заходи для посилення контролю.

Однак, за словами голови комітету Верховної Ради з нацбезпеки, є певна проблема – Україна досі не ратифікувала договору про кордон із Білоруссю. "Зараз наша робоча група якраз готує відповідний законопроєкт... Тільки пів року назад ми дали нашим прикордонникам законні підстави встановлювати там (на кордоні з Білоруссю) технічні засоби для моніторингу", – сказав Завітневич.

Небезпека російської воєнної агресії з боку Білорусі є, заявив нардеп. "Ми всі знаємо, що Росія та Білорусь входять до Організації Договору про колективну безпеку. Ст. 4 цього договору дозволяє надавати військову допомогу в разі зовнішньої агресії члену об'єднання, і така допомога надається в короткий термін. Це несе дуже велику загрозу для нас. Тому Україна вжила заходів та відслідковує ситуацію. Будь-які спроби дестабілізації ситуації в Білорусі, як і поглинання її Російською Федерацією, протирічать інтересам нашої держави", – сказав він.

За прогнозами Завітневича, імовірність російської воєнної агресії на територію України з боку Білорусі нижча, ніж із території Донбасу, але нехтувати нею не можна.

2014 року Росія анексувала Крим і почала збройну агресію на сході України. Бойові дії там тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...