"С чувством глубокого удовлетворения": Уперше з 2008 року глави МЗС Грузії та Росії провели переговори

Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані зустрівся з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

"У рамках 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, з ініціативи та організації Швейцарії відбулася зустріч Міністра закордонних справ Грузії та Міністра закордонних справ Російської Федерації. З грузинської сторони головною темою обговорення було питання окупації грузинських територій", - заявили в МЗС Грузії, передають Патріоти України з посиланням на Грузия Online.

МЗС Росії також оприлюднило інформацію про зустріч Давида Залкаліані і Сергія Лаврова.

Раніше сьогодні міністр закордонних справ Давид Залкаліані розповів, що Швейцарія озвучила цікаву пропозицію, зокрема про те, що з боку Швейцарії відбудеться комунікація з РФ для того, щоб знайти можливість обговорення ситуації на окупованих територіях, хоча б в межах Генеральної Асамблеї ООН.

"Партнери підтримують цю позицію і вважають, що необхідно використовувати діалог і зробити дипломатичні кроки для забезпечення того, щоб чітко продемонструвати силу, що здійснює контроль над окупованими територіями Грузії, неприйнятність продовження цього процесу. Природно, що Грузія буде діяти в тісній координації зі своїми партнерами", - сказав Залкаліані.

Глава МЗС Грузії також розповів, що на зустрічі з Лавровим "говорили про все".

"Ми вирішили, що було б важливо зробити цей крок, оскільки це була б перша можливість на такому рівні сказати РФ безпосередньо те, що необхідно", - заявив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані з приводу своєї зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

"Зрозуміло, ми говорили про все. Головною темою обговорення були - деокупація, незаконна бордеризація, а також безліч проблемних питань, що існують в російсько-грузинських відносинах, в тому числі, те, що пов'язано з Женевськими переговорами, з позицією Грузії і ставленням Росії до позиції Грузії. Зрозуміло, думаю, ми обов'язково повідомимо про цю зустріч нашим партнерам і продовжимо обговорення з приводу того, яких потрібно вжити заходів для деескалації", - додав Залкаліані.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...