Саджати чиновників у в’язницю за відключення води і тепла пропонують у "Слузі народу"

Ініціаторами законопроекту стали нардепи фракції «Слуга народу» Галина Третьякова та Вадим Струневич.

У Верховній раді зареєстрували законопроект №2263, який передбачає кримінальну відповідальність для посадових і службових осіб у разі техногенної катастрофи, зупинки теплопостачання, водопостачання, електропостачання та вивезення сміття. Відповідний законопроект опубліковано на сайті парламенту, передають Патріоти України.

«Спостерігається ситуація, за якої відсутність кримінальної відповідальності за вказаний вид правопорушення призводить до виникнення проблем з теплопостачанням на рівні міст в цілому, проблем з вивезенням побутових відходів, знеструмленням і зупинкою водопостачання», – йдеться в пояснювальній записці.

Документ передбачає, що в Кримінальному кодексі з’явиться стаття 364-2. Покарання буде коливатися від штрафу (40-80 тис. грн) до позбавлення волі (від 2 до 5 років), залежно від ступеня наслідків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...