"Самогубство дитини - це проблеми батьків": З'явилися нові деталі суїциду 13-річного українця в Китаї

Довести провину шкільного вчителя в самогубстві 13-річного Івана Лю з Шанхая (Китай) дуже складно через відсутність відповідної нормативної бази.

Іван Лю

Таку думку висунула мати хлопчика Олена Артеменко. За словами жінки, у законодавстві КНР немає статті "Доведення до самогубства", передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

"Один із офіцерів поліції сказав нам: "Ви розумієте, що ви підписали дитині смертний вирок, коли поскаржилися на вчителя директору?" – розповіла вона.

За словами матері, поліцейські відмовилися відображати у своєму протоколі факти доведення до самогубства, але батько підлітка, Лі Юань, змусив їх це зафіксувати.

Як підтвердив виданню Генеральний Консул України в Шанхаї Дмитро Пономаренко, з часу трагедії консульська служба супроводжує справу. Стосовно цього офіційно зверталися в правоохоронні органи Шанхая і КНР. Зокрема, 27 вересня Генеральне консульство України в Шанхаї взяло участь у зустрічі рідних Івана Лю з представниками правоохоронних органів, адміністрації школи, в якій він навчався, і керівництва департаменту освіти Шанхай.

Проте згодом рідним хлопця повідомили, що в школі начебто ніхто не винен у суїциді хлопця, а таких випадків щороку там буває 3-4. Директор школи заявив, що самогубство дитини – це проблеми батьків. Відтак учитель, який знущався з неповнолітнього, продовжує працювати з учнями.

"Додатково 15 жовтня Посольство України в КНР провело зустрічі в центральних апаратах МЗС Китаю і Міністерства громадської безпеки КНР, вручивши відповідні ноти з проханням додатково і ретельно розслідувати обставини самогубства громадянина України", – зазначив консул.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...