Самоспалення під ОП: З'явились подробиці про потерпілого (фото)

Самоспалення під Офісом президента України у Києві викликало чималий резонанс.

З'ясувалося, що причиною такого вчинку став конфлікт через землю, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Олександр Бурлаков раніше неодноразово погрожував регіональним чиновникам, які, на його думку, ставили палиці в колеса у вирішенні його питання. Подробиці розповіли в сільраді Гуринівки Білопільського району Сумської області. Саме їхніх працівників чоловік звинуватив у своїх проблемах.

Так, Бурлаков домагався розпаювання землі колишнього держпідприємства "Луч" ВАТ "Білопільського машзаводу". "15 років тому це підприємство збанкрутувало і земля перейшла в державну власність. Бурлаков, який хотів собі пай, вважав, що наша сільрада винна в тому, що землю не розпайовують. Але це не в нашій компетенції", – розповіли у сільраді.

За словами працівників сільради, чоловік регулярно приходив до них скандалити, при цьому письмових претензій не надсилав. "Востаннє приходив у листопаді 2019 року. Погрожував всіх розстріляти. Ми в поліцію не зверталися, не вважали погрози серйозними" – розповіли у сільраді.

Деякі ЗМІ повідомили, що Бурлаков є ветераном АТО. У Гуринівці цю інформацію не підтвердили. "Всі наші жителі, які служили в АТО, реєструються в управлінні соціального захисту, в районному військовому комісаріаті і в сільраді. Ми ведемо їх облік і надаємо пільги. Але Олександр до нас із жодними документами не звертався", – зазначили працівники місцевої ради.

Олександр Бурлаков отримав опіки

Про те, де працює потерпілий від самопідпалу чоловік, місцеві жителі повідомити не змогли. Кажуть, що у нього є пай на два гектари, який він віддав комусь у користування. "Один рік Олександр вирощував там смородину і малину", – розповіли люди.

Про сім'ю Бурлакова місцеві жителі кажуть, що з дружиною він розлучився, коли син був іще дитиною. Аліменти чоловік деякий час не платив. Стягнули через суд.

На порталі Судова влада України є інформація від грудня 2013 року про "стягнення аліментів на період навчання" з Бурлакова Олександра Леонідовича. Позивач – Бурлакова Олена Петрівна.

У реєстрі судових рішень про цю справу зазначено, що відповідач не надає ніякої матеріальної допомоги сину, який навчається на денному відділенні у Сумському кооперативному технікумі за спеціальністю "Ресторанне обслуговування" і потребує матеріальної допомоги.

В результаті суд постановив стягнути з відповідача щомісячно аліменти в розмірі 1/4 частки заробітку (доходу) на користь Олени Бурлакової на утримання сина.

На сьогодні Олександр Бурлаков перебуває у Київській клінічній лікарні №2 в реанімації. За словами лікаря Андрія Жернова, стан потерпілого важкий – у нього серйозні опіки. Чоловіку вже зробили операцію, він перебуває при тямі.

Потерпілий перебуває в клінічній лікарні в реанімації

Андрій ЖерновПрессекретарка Офісу президента України Юлія Мендель повідомила, що стосовно земельного питання, яке намагається вирішити Бурлаков, вже надіслані запити в Національну поліцію і Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру – повідомляє УП. "За наявності підстав, відповідальних осіб просять вжити заходів реагування та про результати повідомити заявника та Офіс президента" – зазначає видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...