Санкції будуть: Дипломат зробив заяву про скандал з українським футболістом в Іспанії

Посол України в Іспанії Анатолій Щерба прокоментував скандал навколо українського нападника "Альбасете" Романа Зозулі, якого вболівальники "Райо Вальєкано" назвали нацистом.

Слова Щерби передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Покарання буде. Перш за все для клубу. І воно, в принципі, вже є: дисциплінарна комісія, яка складається з представників як національної федерації футболу, так і Ла Ліги, застосує санкції до клубу. Скажімо, якщо будуть догравати другий тайм цього матчу, то це відбудеться при порожніх трибунах.

Також можуть бути застосовані відповідні фінансові санкції для того, щоб покарати за те, що така провокація трапилася. Хотів би сказати, що і президент клубу "Альбасете", де грає Роман Зозуля, і президент "Райо Вальєкано" однозначно засудили те, що сталося на стадіоні", - сказав Щерба.

Нагадаємо, що в ході першого тайму вболівальники "Райо Вальєкано" почали скандувати кричалку "Зозуля, ти нацист". Через дії фанатів головний арбітр зупинив зустріч на кілька хвилин. Пізніше гра була відновлена, але на другу половину гравці "Альбасете" не вийшли в знак підтримки українця.

Варто відзначити, що в 2017 році Зозуля перейшов в "Райо Вальєкано". Однак через тиск з боку фанатів, які звинуватили українця в нацистських поглядах, клуб розірвав контракт з футболістом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...