"Санкції не забороняють Медведчуку користуватися арештованим майном", - Бігус

Медведчук – один із найбагатших депутатів Верховної Ради. Він увійшов до сотні найбагатших українців за версією журналу НВ за 2020 рік. Видання оцінило його статки у $776 млн, він посідає 10-те місце в рейтингу.

Денис Бігус

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" і нардеп від цієї політсили, кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук після потрапляння під санкції і далі використовуватиме свою нерухомість та дорогий транспорт, зазначає в огляді на YouTube-каналі керівник проєкту Bihus.info Денис Бігус, передають Патріоти України.

Він нагадав, що як за офіційними даними, так і за інформацією, одержаною завдяки розслідуванням, Медведчук володіє величезною закритою територією і маєтком на Закарпатті, біля села Жденієво, двома особняками в Києві – на Солом'янці і в Пущі-Водиці, і ще приблизно 50 будинками і квартирами по всій Україні, зокрема має по кілька квартир у комплексі "Діамант" у центрі Києва та у комплексі на Грушевського, поряд із Верховною Радою.

"На Грушевського Медведчук – сусід із [президентом України Володимиром] Зеленським, тож тепер може демонстративно не вітатися з ним у ліфті", – зазначив Бігус.

Окремо журналіст згадав віллу Медведчука у Криму, на якій колись, за його даними, у подружжя гостював Путін. "На неї особливо санкції не накладеш, але, можливо, тепер йому не даватимуть для поїздок туди в супровід поліцейських, а то був такий бонус", – додав він.

Окрім того, нардеп володіє автомобілями, які, на думку журналіста, навіть немає сенсу перераховувати, та однією з найдорожчих у світі яхт – п'ятипалубною Royal Romance (ЗМІ оцінювали її вартість приблизно у $200 млн).

Журналіст зазначив, що теоретично все це майно під санкціями, а рахунки – заарештовані.

"Але є одне "але". Якщо ви думаєте, що побачите Медведчука, який на OLX шукає собі недорогу однушку в оренду десь на Позняках і їде поруч із вами в метро, то, звичайно, ні. Користуватися своїми будинками, автомобілями йому санкції не забороняють. А щоб мати гроші в кишені, достатньо скористатися карткою будь-якої з офшорок або взяти жменю кеша з багажника. Санкції на нерухомість – це такий образливий ляпас, коли твоє виплекане гніздечко вже ніби і не зовсім твоє", – прокоментував Бігус.

За його оцінкою, "дійсно болючі" для Медведчука в санкціях дві речі – блокування бізнесу, особливо нафтотрубопроводу, і літаків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...