Санкції? Ні, не чули..: Польща допомогла Росії з транзитом зброї (відео)

МЗС України має поцікавитися у Польщі, чому вони пропустили російський літак зі зброєю для Сербії всупереч санкціям Євросоюзу.

Росія доставила до Сербії 10 машин БРДМ-2 через Польшу, Словаччину та Угорщину

Про це заявив в ефірі ObozTV керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

На його думку, Угорщина "менше за всіх" винна в тому, що дозволила транзит військової техніки РФ – адже до цього літак перетнув повітряний простір Польщі та Словаччини.

Мусієнко нагадав, що Румунія відмовилася видавати дозвіл на транзит транспорту з російськими озброєннями. "А Україна взагалі заборонила транзит російської авіації в 2015 році. Інакше, ніж через Білорусь, Польщу, Словаччину вони потрапити не можуть", – зазначив він.

"Тому в першу чергу потрібно ставити питання нашим польським колегам", – впевнений експерт.

Він звернув увагу, що позиція Варшави трохи "лицемірна": з одного боку, вона декларує підтримку України і посилення антиросійських санкцій, а з іншого – безперешкодно пропускає літаки РФ з озброєннями. "Нехай це і цивільний літак, але всі ж прекрасно розуміють, що там зброя, яка йде в Сербію", – наголосив Мусієнко.

За його словами, з цим питанням необхідно "дуже серйозно розібратися в рамках НАТО і ЄС". "Проблема не в тому, що літаки пролетіли. Зрештою, повітряний простір країн ЄС для російських літаків відкрито. Це не порушення. Питання в тому, що ця зброя йде на посилення Сербії. А ми знаємо, що з території Сербії готувало і проводило операції російське ГРУ. Наприклад, проти влади Чорногорії, проти НАТО", – пояснив він.

"Тобто треба говорити про те, що на Балканах іде мілітаризація Сербії, що несе певну загрозу. Це питання потрібно ширше піднімати", – закликав Мусієнко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...