"Санкції США можуть на довго заморозити "Північний потік-2", - експерт

Американські санкції проти компаній, які беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік-2", можуть на довго паралізувати цілий проект.

Такої думки експерт з питань енергетики Вільного університету в Берліні Томас О'Доннелл. "В цій ситуацій Дональд Трамп може стверджувати: "Бачите, це я займаю тверду позицію, це я друг України", – сказав аналітик Gazeta Polska Codziennie, передають Патріоти України.

На його думку, все вказує на те, що підписана в понеділок угода між "Газпромом" і "Нафтогазом" про транзит газу впродовж п'яти років - це великий успіх саме адміністрації у Вашингтоні. Якби не санкції проти компаній, які беруть участь в побудові "Північного потоку-2", які ухвалив Конгрес й підписав американський президент, то російський газ в Європу міг би дуже скоро перестати текти через українську територію.

Якби швейцарська компанія Allseas не відкликала свої кораблі з будівництва "Північного потоку-2" через загрозу санкцій й закінчила прокладання труб у найближчі тижні, то Москву було б неможливо змусити піти на домовленості про транзит через Україну на кілька років.

Приблизно в середині 2020 року Росія почала б транспортувати свій газ в Німеччину через новий газопровід на дні Балтійського моря. Але все склалося так, що план Володимира Путіна щодо виключення України з ланцюга поставок російського газу в Європу провалився.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...