SpаceX виявив серйозні пошкодження капсули Crew Dragon після повернення з космосу

Представники компанії підтвердили, що пошкодження стосувалися невеликої частини поверхні екрана й не становили загрози для астронавтів всередині корабля.

Космічний корабель Crew Dragon після першого пілотованого польоту і повернення з МКС отримав більше пошкоджень, ніж очікувалося, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Наприкінці травня 2020-го відбувся перший пілотований запуск комерційного корабля SapceX Crew Dragon, на якому астронавти NASA вирушили на МКС.

Повернення капсули з астронавтами на Землю було не менш епічним, але, як виявилося днями, того дня все пройшло не так гладко. За словами віцепрезидента зі збирання й надійності польоту SpaceX Ганса Кенігсманна, капсула Crew Dragon отримала "трохи більше пошкоджень, ніж очікувалося" під час входження в атмосферу.

Інженери помітили ерозію корпусу теплового екрана корабля, яка утворилася через сильне тертя у щільних шарах атмосфери. Тепловий екран зроблено з термостійких плит, які захищають сам корабель і екіпаж усередині. Пошкодження цього екрана вище за припустимі норми можуть призвести до катастрофічних наслідків, оскільки температура поверхні капсули під час входження в атмосферу сягає 2000 градусів Цельсія, а швидкість — 28 тис. км/год.

"Ми побачили явище потоку, якого ми справді не чекали, і також помітили, що ерозія виявилася глибшою, ніж ми очікували", — сказав Кенігсманн.

Представники SpaceX підтвердили, що пошкодження стосувалися невеликої частини поверхні екрана і не становили загрози для астронавтів усередині корабля.

Рішенням цієї проблеми повинно стати використання термостійкіших матеріалів. Інженери також повинні налаштувати парашути для наступної місії, щоб вони не розкривалися занадто пізно.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...