СБУ час напружитись: Як сім'ю харківського прокурора родичі з "ЛНР" утримують, - ЗМІ

Прокурором Харківської області 30 вересня 2019 був призначений глава Харківської міської прокуратури №2 Олександр Фільчаков. Відповідне рішення ухвалив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Прокурор Олександр Фільчаков

Сім'ю нового прокурора Харківської області Олександра Фільчакова фінансує теща. Фактично вона проживає на окупованій території, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

У кожному жарті є частка правди

Прокурором Харківської області 30 вересня 2019 був призначений глава Харківської міської прокуратури №2 Олександр Фільчаков. Відповідне рішення ухвалив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Рішення, м'яко кажучи, дивне: справа в тому, що ім'я Фільчакова прогриміло ще в 2011 році – його звинувачували в корупції. Але про це й іншi скандальнi факти ми розповімо найближчим часом.

Зараз новопризначений прокурор на перших офіційних зустрічах позначив пріоритети відомства. Що й казати, звучить красиво:

  • забезпечення громадської безпеки та порядку в Харківській області;
  • протидія майновим злочинам;
  • боротьба з корупцією;
  • швидкість реагування і дотримання прав людини правоохоронними органами;
  • забезпечення безпеки дорожнього руху та ін.

А вже через місяць під час робочої поїздки до Харкова президент Володимир Зеленський пожартував, звертаючись до Фільчакова: "Я знаю, що на Харківщині кажуть, що призначений нормальний серйозний прокурор. Чи це не так?... Мені кажуть, що нормально працює. Щось вас усi хвалять. Підозріло".

Володимир Зеленський в Харкові

Підозріло – не те слово. Про скандальнi зв'язки прокурора області ще буде, а сьогодні – про дорогі подарунки iз "ЛНР".

Мама "підкинула" грошенят і BMW

40-річний Олександр Фільчаков одружений. Його дружина – Юлія Фільчакова – раніше теж працювала в прокуратурі. Однак у день призначення чоловіка прокурором Харківської області на сайті НАЗК з'явилася її декларація за фактом звільнення.

Дружина прокурора – уродженка м. Антрацит Луганської області. Зараз це окупована територія.

У декларації подружжя прокурора навесні цього року з'явилася інформація про суттєві зміни в майновому становищі. Виявилося, що Юлія Фільчакова отримала в подарунок від мами 270 тисяч гривень.

Це не перший такий "жест" – раніше мама віддавала ще й автомобіль BMW X5 (нiбито в право користування).

Прокурорські "заначки"

На дружину прокурора зареєстрована квартира площею 144 кв. м. Будинок на 211 кв. метрів и земельнi дiлянки, якими користується сім'я, належать матері прокурора. Відзначимо, що як і дружина Юлія, Олександр теж їздить на автомобілі BMW X5, який належить вже... його батькові.

Писля звiльнення Юлія Фільчакова задекларувала подаровані 270 тисяч і вказала суму власних заощаджень – 370 тисяч.

Особисті заощадження Фільчакова – 680 тис. грн.

Однак є вагомі сумніви в достовірності поданих декларацій. Але про це пізніше.

Пішли у відмову

Журналістам на умовах збереження анонімності розповіли, що насправді теща прокурора живе на окупованій території.

Це, звичайно ж, не злочин. Однак є нюанси в походженні коштів, які вона подарувала доньці. І, звичайно, може бути і тиск "третіх осіб" на прокурора, якщо родичі перебувають серед окупантів. Ну, якщо прокурор Фільчаков – реальний патріот України, а не "сепар", який зачаївся.

Олена Шуміліна активно користується забороненою в Україні через агресію Росії соцмережею "Однокласники" і своїм місцем проживання дійсно вказує місто на окупованій території (Антрацит). Хоча офіційно зареєстрована в Харкові.

Побіжний аналіз показав, що коло спілкування в Олени теж практично все з Антрациту.

Сторінка тещі прокурора. Олена Шуміліна щодня заходить в "Однокласники"

Теща прокурора Харківської області має 50% у ТОВ "Каталокс", зареєстрованому в 2017 році (основний вид діяльності – лісництво й інша діяльність у лісовому господарстві).

Журналісти додзвонилися до тещі прокурора Фільчакова, однак вона, почувши звідки дзвонять, просто скинула виклик. Під час другого дзвінка Шумiлiна сказала, що не може зараз розмовляти і передзвонить пізніше. Однак дотепер так і не вийшла на зв'язок.

У декларації прокурорської сім'ї є ще один дарувальник грошей з окупованої території – це 72-річний Володимир Пузін (нібито дід дружини прокурора).

Літній чоловік – засновник у двох підприємствах, зареєстрованих на території Луганської області. Вид діяльності цих підприємств – видобуток кам'яного вугілля.

Одне з підприємств має заборгованість до місцевого і державного бюджету України в розмірі понад 300 тис. грн.

Борг підприємства

Пузін подарував дружині прокурора 140 тис гривень у 2018 році. І тут уже час напружитися СБУ. Звідки доходи для таких подарунків? Iз підприємств, що працюють під контролем терористів?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...