СБУ візьметься за інтерв'ю українського журналіста з ексватажком терористів"ДНР"

Ігор Гіркін, якого також називають Стрєлков, - один із найбільш відомих російських учасників війни на сході України. Він неодноразово визнавав також, що брав активну участь в процесі анексії Криму Росією.

Служба безпеки України проведе перевірку у зв'язку з інтерв'ю, яке український журналіст Дмитро Гордон взяв у екслідера сепаратистів Ігоря Гіркіна, передають Патріоти України з посиланням на BBC News Україна.

"СБУ вивчить ситуацію навколо інтерв'ю з Гіркіним", - сказав співрозмовник видання в пресцентрі відомства у відповідь на питання, чи будуть українські спецслужби реагувати на інтерв'ю.

Заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов у коментарі BBC News Україна зазначив, що використовувати інтерв'ю підозрюваних та обвинувачених осіб у розслідуваннях "достатньо розповсюджена світова практика". "Такі інтерв'ю цінні додатковим фактажем, деталями. Наприклад, так звана "прокурор" Криму підтвердила те, що їй відомо про підозру та кримінальне переслідування проти неї в Україні", - пояснює він.

Гіркін під час свого інтерв'ю також розказав про конкретні факти вчинення ним особливо тяжких злочинів. "Я не виключаю можливість, що у майбутньому ця інформація стане предметом розгляду і під час розслідування серйозних порушень міжнародного гуманітарного права - воєнних злочинів та злочинів проти людяності", - повідомив Мамедов.

Зокрема, особливу цінність для слідства, за його словами, має інформація щодо контролю та постачання зброї незаконним збройним формуванням з Російської Федерації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...