СБУ викрила банду викрадачів елітних автомобілів (фото)

Учасники банди діяли під керівництвом відомого «кримінального авторитета».

Служба безпеки України викрила міжрегіональну злочинну групу, яка спеціалізувалася на викраденні елітних автомобілів по всій території країни, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу СБУ.

Як повідомляється, учасники банди діяли під керівництвом відомого «кримінального авторитета».

Використовуючи спеціальні технічні засоби, зловмисники викрадали автомобілі, після чого вимагали від потерпілих за повернення машин 20−30% їх ринкової вартості. Якщо ж власники відмовлялися платити, машини реалізовували по запчастинах.

У ході проведення оперативно-розшукових та слідчих дій співробітники спецпідрозділу СБУ поетапно затримали "на гарячому" активних членів трьох регіональних осередків угруповання. Правоохоронці вилучили викрадені транспортні засоби, так звані "двійники", спеціальні технічні засоби, пристрої для відмикання та заведення транспортних засобів різних марок, підроблені свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, зброю та наркотики.

Крім того, встановлена причетність до діяльності угруповання співробітника ГУ Нацполіції у Київській області, який за винагороду "закривав очі" на діяльність зловмисників.

Всього було задокументовано, як мінімум, 17 випадків викрадення зловмисниками елітних автомобілів на загальну суму близько $400 тисяч. Правоохоронці повернули законним власникам 8 викрадених транспортних засобів і попередили на стадії замаху на незаконне заволодіння трьома транспортними засобами.

Наразі 13 членам банди вже повідомлено про підозру.

Крім того, перевіряється причетність до злочинної схеми співробітників управління Нацполіціі у Київській області, які могли кришувати незаконний бізнес.

Операція проводилась співробітниками Головного управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю і Головного слідчого управління СБ України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...