"СБУ вирішила попросити Гонтареву не висловлювати своєї думки про МВФ. А може, СБУ все-таки займеться тим, чим їй належить?", - Фурса

Не сподобалося СБУ те, що Гонтарева запропонувала МВФ достроково забрати транш у зв'язку з тим, що Україна не виконує взятих на себе зобов'язань.

Про це у своєму блозі пише інвестиційний банкір і блогер Сергій Фурса, передають Патріоти України.

"СБУ вирішила зробити заяву і попросити Гонтареву не висловлювати своєї думки про МВФ і не рекомендувати Фонду вести жорсткі переговори з шахраями. Загалом, не сподобалося СБУ те, що Гонтарева запропонувала МВФ достроково забрати транш у зв'язку з тим, що Україна не виконує взятих на себе зобов'язань. І це до того, що МВФ до такого навряд чи вдався б, каже таке Гонтарева чи не каже. Навіть незважаючи на те, що наші партнери, м'яко кажучи, прифігіли після звільнення Смолія. Й уявлення не мають, як тепер говорити з Україною. Яка кидає й далі, як маленька дитина, яка розбила вазу, дивиться на тебе з розплющеними очками, кліпає й каже, що воно само. Упало. Розбилося. Утомилася.

Це взагалі що таке було? Це у СБУ більше роботи немає іншої? І це СБУ погрожує? І що тепер, за прогнози курсу валют будуть викликати у СБУ? Прогнози аналітиків будуть погоджувати на Володимирській? І може, потім, якщо, наприклад, Мінфін не отримає траншу від Світового банку, наприклад, СБУ почне заарештовувати їхніх співробітників.

Хм. По-перше, а то що? Знову будинок спалять? Чи СБУ виявить у цьому статтю "зрада батьківщини"?

А по-друге, Смолія СБУ нічого не просила? Наприклад, написати заяву про відставку? Може, у цьому причина того, що Смолій зайшов у кабінет Зеленського головою НБУ, а вийшов, написавши заяву? Адже якщо СБУ раптом тут прокинулася, то, може, вона давно у справі?

А по-третє, висловлювання лише Гонтаревої так хвилюють СБУ? Колишньої голови Нацбанку, яка давно працює в Лондоні. А Дубінський їх не хвилює? А Медведчук? А Коломойський? Їм СБУ нічого не рекомендувала останнім часом?

І може, СБУ все-таки займеться тим, чим їй належить? І не буде більше писати листи у "ПриватБанк", вимагаючи від незалежної наглядової ради не подавати в суд на Коломойського (а то що?).

І не буде погрожувати колишній голові НБУ, яку поважають кредитори та інвестори, укотре ставлячи запитання про політичні переслідування в Україні, та й рівень адекватності загалом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...