Sea Breeze 2019: Президент назвав головну мету українсько-американських військових навчань

Зеленський відзначив внесок українських моряків у захист територіальної цілісності країни.

Військово-морські сили України повинні бути сильними і сучасно оснащеними, заявив президент України Володимир Зеленський, передають Патріоти України.
"Шановні воїни, наша спільна мета - це сильні, оснащені сучасними кораблями, озброєнням і технікою Військово-морські сили України. На цьому шляху ми відчуваємо значну підтримку з боку наших міжнародних друзів і партнерів, які сьогодні стоять з вами в одному строю", - сказав він у неділю в Одесі під час святкування дня ВМС України і початку українсько-американських командно-штабних навчань Sea Breeze 2019.
Президент нагадав, що в навчаннях беруть участь близько 3 тис. військовослужбовців з 19 країн світу. "Своєю участю ви підвищуєте рівень морської і польової підготовки, і рівень злагодженості багатонаціональних підрозділів", - підкреслив він.
Крім того, глава держави заявив, що він і його команда роблять все для якнайшвидшого звільнення утримуваних в полоні в Російській Федерації українських військових моряків.

"Сьогодні тут присутні сім'ї наших полонених моряків, і я вклоняюся вам за вашу мужність і витримку. Не буду багато говорити. Повірте, ми працюємо і вдень, і вночі, щоб повернути наших моряків додому. І я особисто роблю все, щоб слова про повернення нарешті перетворилися на міцні обійми з вашими хлопцями", - сказав він.

Він також відзначив внесок українських моряків у захист територіальної цілісності країни. "Українські моряки щодня, мужньо і героїчно, захищають наші морські кордони, нашу з вами свободу і незалежність. Часто, на жаль, занадто високою ціною, ціною власного життя", - сказав він.
Зеленський нагадав, що на початку тижня в результат обстрілу санітарного автомобіля поблизу населеного пункту Водяне загинуло двоє українських морських піхотинців-медиків: старший матрос Сергій Григорович Майборода та санітарний інспектор, сержант Ірина Вікторівна Шевченко.

Він закликав вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...