Sea Venom: У Франції розпочали кваліфікаційні випробування нової протикорабельної ракети

Максимальна дальність ураження морських цілей озвучується на рівні 20 км.

Спільна британсько-французька протикорабельна ракета Sea Venom успішно здійснила перші кваліфікаційні випробування, передають Патріоти України з посиланням на Defense News.

Випробування відбувались у Франції на полігоні Генерального директорату озброєнь (DGA). Протикорабельна ракета Sea Venom була запущена з гелікоптеру Airbus AS365 Dauphin та успішно влучила в надводну ціль.

Під час тестів на випробувальному полігоні Essais de Missiles ракета досягла крейсерської швидкості.

Протикорабельна ракета Sea Venom влучає у ціль в ході випробувань

Це випробування стало логічним продовженням двох попередніх тестів, в рамках яких, зокрема, перевіряли можливості блокування систем ракети Sea Venom, аналізували її показники під час польоту на малих висотах, а також тестували систему наведення.

Ракета Sea Venom – дозвукова протикорабельна ракета повітряного базування, що розробляється спільно між Великою Британією та Францією починаючи з 2014 року.

Наведення ракети здійснюється за допомогою головки самонаведення. Довжина ракети Sea Venom складає 2,5 метрів, діаметр – 200 мм, а вага – 110 кг. Максимальна дальність ураження морських цілей озвучується на рівні 20 км.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...