Секретний коридор у стародавньому палаці майя виявили науковці (відео)

Крім таємного проходу, в палаці були виявлені залишки трьох сходів. Вони стануть предметом нових досліджень.

У стародавньому місті майя Ушмаль (Мексика) місцеві археологи виявили в будинку правителя таємний коридор і руїни трьох сходів. Відео знахідки опублікував на Yuotube телеканал NTD, передають Патріоти України.

Розташоване на північному заході півострова Юкатан стародавнє місто Ушмаль було культурним і політичним центром за часів цивілізації майя. Вважається, що воно було побудоване в 670 році нашої ери і в ньому проживало близько 25 тисяч чоловік.

Досліджуючи палац правителя стародавнього міста майя, археологи виявили таємний коридор, побудований в архітектурному стилі Пуук, який характерний для класичної епохи майя, що тривала з VII по X століття. Стиль Пуук ще називають "індійським бароко" через прикраси фасадів безліччю іконографічних деталей, серед яких часто зустрічається маска бога дощу Чаака. Саме таку знайшли у виявленому коридорі.

Стіни проходу в висоту досягають 25 метрів, висота арок - сім метрів. "Це склепіння проходить через всю будівлю, і зовні палацу є схожа арка. Стає зрозуміло, що це наскрізний коридор", - повідомив археолог Хосе Учим.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...