Секрети здоров'я: 7 простих правил, як пити воду, щоб худнути

Вода як аперитив — ефективна стратегія контролю ваги.

"Вода — головна складова здоров’я людини. Вода бере участь у всіх біохімічних реакціях в нашому організмі. Вона транспортує поживні речовини до всіх клітин тіла і впливає на швидкість обмінних процесів, допомагає перетворювати їжу на енергію і засвоювати поживны речовини. Відповідно, вода впливає на швидкість процесів схуднення. Якщо ви не п'єте воду в достатній кількості, немає сенсу говорити про зниження ваги", - пише у своєму блозі дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко, передають Патріоти України.

"Від особливостей нашого питного режиму і звичок залежить наша стрункість. Існують певні правила, яких корисно дотримуватися.

1.Починайте свій день з одного-двох склянок теплої води. Ранкова склянка води — будильник для організму, який запускає процеси очищення і готує тіло до вживання харчів. Дослідження показують, що вода перед сніданком на 24% збільшує швидкість обмінних процесів. Як приємний бонус, вам буде легше знижувати вагу.

2.Пийте воду за 30 хвилин до їжі і через годину після їжі. Запивати їжу водою не варто — бо ми розводимо шлунковий сік і робимо його менш концентрованим. В результаті їжа не буде правильно оброблятися, що спричинить процеси бродіння. Також, коли ми п'ємо воду під час їжі, ми збільшуємо обсяг шлунка. Спочатку це дає швидке насичення, але, оскільки вода не затримується надовго в шлунку, через півгодини ми збагнемо, що насправді не наїлися.

3.Обсяг необхідної рідини на добу розраховується за формулою — 30 мл на 1 кг ідеальної ваги (це вага, яка відповідає вашому росту і статі). Численні дослідження показують, що, випиваючи по 500 мл води за півгодини до їжі, учасники експерименту з'їдали меншу кількість їжі порівняно з тими, хто воду не пив. Можна стверджувати, що вода як аперитив — це ефективна стратегія контролю ваги.

4.За спекотної пори року збільшуйте обсяг рідини. У літні місяці потреба організму у воді підвищується, і норма рідини збільшується в півтора-два рази. Дефіцит рідини може призвести до непритомних станів, згущення крові, підвищення тиску і загострення серцево-судинних захворювань у людей, які страждають ними.

5.Якщо ви постійно відчуваєте спрагу — зверніться до лікаря. Це може бути симптомами серйозних захворювань: цукрового і нецукрового діабету, захворювань нирок, паращитовидних залоз, пухлини головного мозку, захворювань шлунково-кишкового тракту та інших.

6.Будьте обережні з напоями, які призводять до зневоднення: кава, чай і кола, а також алкогольні напої.

7.Розподіляйте обсяг необхідної рідини рівномірно. В середньому людині достатньо восьми склянок води на день. Але не потрібно, якщо ви забували пити воду протягом дня, вливати в себе добову норму ввечері — це може призвести до набряків зранку. Краще пити часто, але потроху.

Трапляються випадки, коли організм небажано надмірно обтяжувати водою: при захворюваннях серцево-судинної системи, хворобах нирок і інших захворюваннях, які можуть супроводжуватися набряками і підвищенням артеріального тиску. Стандартні формули також не підходять дітям, підліткам, вагітним і спортсменам.

А якщо не хочеться? Якщо людина запевняє, що не полюбляє або не хоче пити воду, вона ризикує створити справжню посуху всередині організму. Річ у тім, що часом ми неправильно трактуємо сигнали власного мозку. Центр спраги і центр голоду розташовані зовсім поряд — в гіпоталамусі, в паравентрикулярних ядрах головного мозку. А отже, відчуваєте голод — не кваптеся відкривати холодильник.

Позапланово зголодніли? Випийте води.

Несподіваний напад головного болю? Спочатку вода, оскільки про зневоднення організм нам часто-густо повідомляє саме головним болем."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...