Секс-скандал у ЗСУ набирає нових обертів: Замість тюрми - підвищення

Полковник, які знущався над дівчатами у військовій частині, так і не поніс покарання.

Скандал у військовій частині Хмельницької області з сексуальними домаганнями полковника Віктора Іваніва до лейтенанта Валерії Сікал прогримів в 2019 році не тільки на всю Україну, але і на весь світ. Молода дівчина знайшла в собі сили розповісти відверто про те, як полковник над нею знущався і по суті калічив її нездійсненними завданнями за те, що вона відмовила йому в інтимній близькості, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Слідом за нею ще вісім дівчат написали заяву про домагання полковника. Навесні 2019 року історія стала відома також у США, так як у New York Times вийшла стаття про українську жінку-військову, яка бореться проти сексуального насильства.

"Постійне приниження, брудні натяки і психологічне насильство я терпіла майже рік. Віктор Іванів наказував, що я повинна робити йому добре, задовольняти його в сексуальному плані. Намагався мене обійняти, притиснути до себе, погладити по нозі, за руки взяти. За слухняність і інтимні відносини командир обіцяв стрімку кар'єру, а коли відмовляла – ще більше знущався. Було навіть таке, що викликав мене на службову квартиру, як дівчину за викликом: ось тут керівник, його треба обслужити. На що я відповіла, що таким наказам не підкоряюся і втекла. Мені було противно. Своєму чоловікові я зізналася не відразу – терпіння скінчилося, коли командир не відпустив на лікарняний, хоча я була після операції. Я розповіла все коханому, а потім написала заяву в правоохоронні органи", - розповіла Валерія Сикал.

Навіть після того, як з'явилися інші дівчата, які підтвердили слова Сікал, Віктор Іванів продовжував все спростовувати і відмовлявся спілкуватися з пресою.

Голова Вінницької громадської організації "Ревізія влади" Віталій Павловський, який допомагав Валерії Сікал з самого початку, повідомив, що після перевірки Генштабу ЗСУ, доказів насильства не знайшли. А буквально днями він повідомив, що отримав документ, в якому зазначено, що Віктора Іваніва замість в'язниці підвищили по службі і тепер він служить у Генеральному штабі ЗСУ.

"Досі триває кримінальне провадження за заявою Валерії Сікал щодо сексуальних домагань. Ним займаються правоохоронні органи Хмельницької області, дівчина неодноразово давала свідчення. Більш того, у військовій частині провели аудиторську перевірку і виявили масові порушення і розтрати. Чи буде хтось взагалі за це відповідати? Але замість зняття з посади, полковника Іваніва підвищили, про що зазначено у відповідному наказі. Ми були готові до такого повороту, бо чули, що у скандального офіцера є "покровителі" у керівній гілці Міноборони. Це дно української армії. Корупцію та кумівство ніхто не скасовував, навіть під час війни. Втім, ми не здаємося", - розповів Павловський і висловив надію на те, що в історію втрутиться Володимир Зеленський та його прес-секретар Юлія Мендель, так як саме вона написала статтю про Сікал для американського видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...