Секс-символ ХХ століття: Алену Делону - 85 (фото)

Біографія та цікаві факти про відомого французького актора.

8 листопада свій ювілей, 85 років, святкує французький актор театру і кіно, кінорежисер, сценарист і продюсер, кінозірка і секс-символ 1960-1980-х років Ален Делон, передають Патріоти України.

Майбутній актор народився в 1935 році в південному передмісті Парижу, його дитинство пройшло в невеликому містечку Бур-ла-Рен, куди батьки Алена переїхали за кілька років до народження сина.

Батько Делона керував власним кінозалом "Режіна", мати за професією була фармацевтом, однак працювала контролером в кінозалі чоловіка. Коли Алену було близько трьох років, батьки розлучилися, а його мати незабаром знову вийшла заміж за власника ковбасної крамниці.

Так як мати допомагала новоспеченому чоловікові й у неї практично не було часу займатися вихованням дитини, Ален став жити в родині годувальниці мадам Неро. У прийомній родині до нього ставилися добре - про роки, проведені з цими людьми, актор завжди згадував з великою теплотою.

Потім Делона відправили в Пансіон Святого Ніколаса, який став першою з шести шкіл і пансіонів, звідки його виключали за не дуже зразкову поведінку. В результаті батьки вирішили навчити його професії ковбасника, а 14-річний юнак не став заперечувати, тому що це була справа його сім'ї.

Відучившись рік, отримавши диплом і право працювати за професією, Делон влаштувався в м'ясну лавку в Лей-ле-Роз, а пропрацювавши в ній три місяці, він перейшов в ковбасний магазин на вулиці Сен-Шарль в Парижі.

У 17 років Делон побачив в паризькому метро афішу і захотів стати льотчиком-випробувачем. Однак набір в льотну школу вже був закритий, і молодому чоловікові запропонували стати рекрутом. Так, в 1953 році, залишивши роботу в Парижі, майбутній актор опинився в лавах парашутно-десантних військ корпусу морської піхоти і потрапив на війну в Індокитаї.

У 1956 році після демобілізації з армії Ален повернувся в Париж і влаштувався працювати офіціантом в пивну, однак це тривало не довго - він не витримав того, що все лаяли і повчали його.

Незабаром він залишився без грошей і без роботи, а повертатися в рідне містечко йому не дуже хотілося. Багато друзів радили йому показати свої фото продюсерам.

Але одна відмова змінювала іншу: "Ви занадто гарні, у вас не складеться кар'єра", - пояснювали Делону продюсери. Проте майбутній актор не сумував і продовжував проходити різні кастинги і кінопроби.

Незабаром на молодого Алена Делона звернув увагу американський "ловець талантів" імпресаріо Гаррі Вілсон. Делон успішно пройшов проби, і Вілсон пообіцяв йому 7-річний контракт на роботу в Голлівуді. Однак було одне але - для роботи в США Делону потрібно було вивчити англійську мову за три місяці.

Але тут доля звела його з відомим кінорежисером Івом Аллегре, який запропонував Делону будувати свою кар'єру на батьківщині.

У 1957 році відбувся акторський дебют Алена Делона в картині Іва Аллегре "Коли втручається жінка". Через рік, у 1958 році, актор знімається у Марка Аллегре у фільмі "Будь красива і мовчи", де з'являється в одному епізоді з актором-початківцем на той час Жан-Полем Бельмондо. Невеликі ролі у фільмах братів Аллегре не принесли новачкові Делону популярності.

Далі була комедія "Слабкі жінки" (1959) Мішеля Буарона. Незважаючи на успіх у глядачів, кінокритики зустріли фільм прохолодно, відзначивши лише майстерність режисера в роботі з акторами і природні зовнішні дані Алена Делона.

Визнання до Делона прийшло в 1960 році після ролі бідного авантюриста в детективній стрічці Рене Клемана "На яскравому сонці". Після цієї картини актор здобув популярність і далеко за межами рідної Франції, а також нову роль, цього разу в італійського режисера Лукіно Вісконті.

По сюжету, Рокко, один з п'ятьох синів, змушений стати боксером, щоб утримувати матір і братів. Рокко у виконанні Алена Делона - красивий і доброчесний юнак, що не втрачає своєї шляхетності, незважаючи на всі труднощі та випробування, послані йому долею. Роль була повною протилежністю Тому Ріплі, зіграному недавно Делоном у Рене Клемана. Саме після цього про Алена Делона заговорили як про талановитого драматичного актора.

У 1962 році Делон знову працював з Вісконті, в епічній драмі "Леопард". За цю роль він був номінований на "Золотий глобус" як найбільш багатообіцяючий новачок серед чоловіків.

У 1960-ті роки актор багато працював, щороку на екрани виходило по кілька фільмів за його участю. У 1965 році він переїхав до Голлівуду за контрактом з "Метро Голдвін Майєр". У США Ален знімається в кримінальній драмі Ральфа Нельсона "Народжений злодієм" (1965), в 1966-му - у військовій драмі Марка Робсона "Зниклий загін". Однак ці та наступні картини в Голлівуді не мали особливого успіху. Тому актор повертається на батьківщину.

Протягом 1970-1980-х років актор пробує себе в різних амплуа, завойовуючи серця жінок у всьому світі - його ім'я в масовій свідомості стало прозивним.

У 1979 році Делон дав згоду на участь в зйомках картини режисерів Олександра Алова і Володимира Наумова "Тегеран-43".

У 1984 році актор знову здивував критиків роллю алкоголіка Робера Авранша в драмі Бертрана Бліє "Наша історія".

У 1985 році Ален Делон переїхав з Франції до Швейцарії і оселився в передмісті Женеви Шен-Бужрі.

У 1990-2000-х роках він все ще активно знімався, і лише 6 травня 2017 року оголосив про завершення акторської кар'єри.

Крім ролей в кіно, Делон грав в театрі, знімався в телесеріалах, а також записав кілька пісень. Найвідоміша з них - "Parole... Parole..." в дуеті зі співачкою Далідою.

Про особисте життя Алена Делона ходять легенди. Відомо, що він шість років зустрічався з кіноактрисою Ромі Шнайдер.

1962 році співачка і актриса Ніко народила сина Арі Пеффгена, батьком якого назвала Алена Делона. Однак актор не визнав цю дитину.

13 серпня 1964 року відбулося весілля Делона з Наталі Бартелемі, а вже 1 жовтня того ж року у подружжя народився син - актор Ентоні Делон. Проживши чотири роки в шлюбі, Ален і Наталі розлучилися.

З актрисою Мірей Дарк Делон прожив 15 років, так і не зареєструвавши шлюб.

У 1987 році Делон познайомився з голландською манекенницею Росалі ван Бремен, яка була молодша за актора на 31 рік. Пара не поспішала узаконювати свої стосунки, навіть не дивлячись на те, що у них народилося двоє дітей.

Ален Делон з донькою Ганнусею

Цікаві факти про Алена Делона

    1. У молодості Делон носив військові куртки, щоб було зручніше зігрівати всіх цуценят, яких він зустрічав на шляху. Сьогодні французький актор має 5 розплідників для бездомних собак і кішок.

    2. Одного разу Ален Делон викликав вертоліт, щоб врятувати кішку, якій хтось вирвав лапу, прив'язавши її до машини. Тепер тринога кішка живе у нього в маєтку. Як і триногий кролик.

    3. Делона постійно відраховували зі шкіл за погану поведінку. У 17 років він навіть був заарештований за крадіжку револьвера.

    4. Алену Делону було пред'явлено звинувачення у вбивстві власного охоронця.

    5. Акторові належать мережа ресторанів і футбольний клуб, а також ексклюзивна марка одягу та парфумів.

Ален Делон з сином Аленом-Фабьеном

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...