Сексизм і дискримінація: Новий предмет у школах України викликав скандал

Минулого року у 130 школах України почали факультативно викладати курс "Основи сім'ї", проте деякі батьки закликали його скасувати, оскільки він містить сексизм та дискримінацію.

Журналісти ознайомилися з підручниками зазначеного предмету та навели декілька основних тез, - передають Патріоти України з посиланням на ВВС News Україна.

  • "Храм України-матері"

Автори закликають підлітків подумати, як знайти гідного партнера і як самому стати гідним партнером, використовуючи водночас досить специфічні твердження.

Так, у розділі, присвяченому сім'ї, йдеться, що "високоорганізована, національно свідома українська сім'я - це духовний храм України-матері". Учням розповідають про високий рівень розлучень в Україні і пропонують подумати, що ж було не так у сімейному житті українців.

  • Жодного слова про презервативи

Дітям розповідають, що батьківство має бути відповідальним, а дітей треба планувати. Проте найбільше уваги приділяється так званому "методу розпізнавання плідності".

Загалом про контрацепцію у курсі "Основи сім'ї" йдеться небагато. Сказано, що вона має "протизаплідну або абортивну дію". Про презервативи взагалі не сказано жодного слова. При цьому автори стверджують, що "завдяки контрацепції сексуальність стає товаром".

  • Сексуальне мовчання

Одруженим людям у підручниках радять вчитися практиці "сексуального мовчання". Автори розповідають про моменти у житті, коли від сексу треба тимчасово відмовитись, бо "вміння чекати є вагомим елементом людської зрілості". "Подружжя має визначатися разом стосовно неприйнятності "культу спонтанності" та навчитися сексуальному мовчанню", – йдеться у розділі, присвяченому біоетиці.

  • Герпес після сексу

Окрему увагу автори приділили твердженням, що до шлюбу варто утриматися від сексу. "Якщо хлопець і дівчина вступають в інтимні стосунки, то за цим майже завжди настає розрив відносин. Тут навіть не потрібно спиратись на якісь наукові дослідження", – йдеться у підручнику.

Учням розповідають, що, секс "за межами подружжя" – це ризик отримати ВІЛ та генітальний герпес.

  • Шлюби до 30 і по троє дітей

У книжці розглядають основи церковного шлюбу. "Свідчитимуть про високий рівень моралі нашого суспільства", на думку авторів, зниження кількості розлучень і шлюбів без реєстрації, а також "традиція укладання шлюбів до 30 років" і збільшення кількості дітей у кожній родині до трьох.

Крім того, автори підручників називають гріхом і вбивством аборти, закликають не поспішати з одруженням, а також зачіпають теми домашнього насильства.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...