Селім Грозний: Вчені з'ясували цікаві факти про життя батька Сулеймана I

Попередній султан, Баязид II, не хотів бачити на престолі молодшого сина, проте Селімові вдалося взяти своє, влаштувавши переворот.

Батько Сулеймана І Пишного Селім був неймовірно жорстокою людиною, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Попередній султан, Баязид II, не хотів бачити на престолі молодшого сина, проте Селімові вдалося взяти своє, влаштувавши переворот. Пізніше новий падишах наказав вбити батька і старших братів. Стративши останніх, він також вирішив убити і своїх осиротілих племінників, хлопчиків від п'яти років. Всі вони були задушені шнурком. Під час страти сам Селім знаходився в сусідній кімнаті і чув їх несамовиті крики.
Особисте життя Селіма Грозного було вельми цікавим. Він прохолодно ставився до жінок, проте заради продовження роду все-таки відвідував жіночий гарем. Достеменно відомо лише про двох наложниць падишаха, одна з яких і народила майбутнього султана Сулеймана. Вільний час Селім проводив в компанії хлопчиків-кастратів. Подейкують, у нього був цілий гарем, що складався з малолітніх рабів. Лише інтимне спілкування з ними викликало у правителя умиротворення і натхнення писати нові вірші.
До слова, характер Селіма був непередбачуваним. З тихого і похмурого стану він міг швидко перейти в бурхливий захват або в бурхливий гнів. У такі моменти впоратися з ним могли тільки палацові блазні - їх він вважав негідним чіпати. За свій непростий характер султан отримав прізвисько "Грозний".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...