Середземноморські делікатеси у чернігівській глушині: Киянка заселила напівзруйновану ферму равликами (відео)

Перед осінніми заморозками Наталія очікує на десять тонн слимаків, які продасть Іспанії.

2019 року з України експортовано майже 300 тисяч тонн слимаків. Цього року попри карантин - обсяги продажів за той самий період зросли у два з половиною рази. За п'ять років в Україні з'явилося близько 200 равликових ферм. Про одну з таких ферм, власниця якої проміняла столицю і роботу в офісі на слимаків у глушині - передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Фінансит Наталя Сарнацька два роки тому в селі на Чернігівщині взяла в оренду напівзруйновану ферму. І під колишнім корівником заселила середземноморських слимаків. Жінка стверджує, що робота потребує капіталовкладень, але їй подобається, що равлики мовчазні і загалом спокійні.
На пів гектарові землі перед осінніми заморозками із тисячі кілограмів маток Наталя очікує на десять тонн слимаків. Ними смакуватимуть в Іспанії.
Фермерських слимаків з України вже напряму продають до Іспанії. До цього насичували внутрішній ринок - маточними равликами для розведення. Французи полюбляють інших слимаків - виноградних, із лісів, зокрема і волинських. А от італійський ринок без посередників нам ще треба завоювати.
"В Італії хочуть більших равликів. І оскільки ринок Іспанії був більший, ми зосередили свою увагу на Іспаніії. А тепер будемо рухатися в бік Італіі також. Якщо цього року не буде другої хвилі пандемії і все піде згідно з планами, то це буде перспективно для тих, хто має виходи безпосередньо на закордонні ринки", - розповідає Андрій Дзюбан.
Привчити співвітчизників до слимакового делікатесу намагається Анжела Дженкова. У своїй зеленій садибі вона до меню додала і слимаків. Поки що екзотика традиційним стравам програє.
"На борщ звісно буде попит закономірний, а на равликів - для людей, які хочуть спробувати щось нове", - пояснює жінка.
Равлики і дорожчі - порція з шести штук 220 гривень, і готувати їх морока, адже по-перше, їх потрібно дуже акуратно промивати, щоб не пошкодити сам панцир. Відварювати слимаків потрібно 5 хвилин. Крім цього, із кожної ракушки потрібно дістати білок. Відділяється сама туша, всі ці ракушки слід стерилізувати і обсмажити. Потім м'ясо повертають у мушлю і запікають у соусі.
Равлики - це та страва, де без хліба ніяк, на якій би дієті ви не сиділи. Білий багет це і атрибут, і необхідна річ, щоб вимочити соус.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...