"Севастополь, Ялта, Алушта ще якось можуть триматися. Але Судак, Феодосія, Керч, весь степовий Крим без Північно-Кримського каналу прожити не можуть", - експрем'єр АРК (відео)

Ситуація із прісною водою в анексованому Криму критична.

Таку думку в ефірі ObozTV висловив ексглава Ради міністрів АР Крим Сергій Куніцин, передають Патріоти України.

"Вони розповідають казки, що намагаються перекинути воду з одних водосховищ в інші і про те, що "нам води вистачить". Насправді, води не вистачить", – заявив він.

За оцінками Куніцина, в Чорноріченському водосховищі, що постачає місто Севастополь, наразі лише половина обсягу води від 65 мільйонів кубометрів, на який воно розраховане. Ситуацію ускладнила і посуха. "Цьогоріч не було ані снігів, ані дощів, з Ай-Петрі мало що туди прибуло", – додав ексчиновник.

"Севастополь, Ялта, Алушта ще якось можуть триматися за рахунок гірських струмків масиву Ай-Петрі, підземних вод. Але Судак, Феодосія, Керч, весь степовий Крим без Північно-Кримського каналу прожити не можуть", – заявив він.

У цьому контексті він повідомив, що водні ресурси, які експлуатували в роки окупації, вже вичерпані. Йдеться про десятки тисяч свердловин і воду, яка скупчилася в підземних горизонтах уздовж Північно-Кримського каналу.

"За рахунок того, що канал існував 50 із гаком років і дренував, у підземних горизонтах скупчилася частина прісної води. Плюс вони перекидали воду з Тайгінського водосховища під Білогірськом. Але на сьогодні вони виснажили свої ресурси", – підсумував Куніцин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...