SG-2: Американська компанія представила заміну ударних безпілотників MQ-9

В даний час ударні безпілотники MQ-9 складають основу парку безпілотних апаратів такого класу на озброєнні ВПС США.

Американська компанія Northrop Grumman представила проект перспективного ударного безпілотного літального апарату SG-2, який компанія має намір запропонувати ВВС США в якості заміни стоять сьогодні на озброєнні апаратів MQ-9 Reaper. Як пише Aviation Week, новий безпілотник планується створити на базі палубного апарату X-47B UCAS-D, розробкою якого американська компанія займалася в першій половині 2010-х років, передають Патріоти України.

В даний час ударні безпілотники MQ-9 складають основу парку безпілотних апаратів такого класу на озброєнні ВПС США. Через те, що ці апарати поступово застарівають, ВПС США оголосили про намір поступово відмовитися від них. Почати знімати MQ-9 з озброєння американські військові планують з 2030 року. Протягом найближчих кількох років ВВС США мають намір оголосити тендер на розробку нового ударного безпілотника, який би своїми можливостями перевершував сучасні Reaper.
Northrop Grumman має намір розробити новий ударний безпілотник SG-2, взявши за основу зменшений планер палубного X-47B. Це дозволить скоротити час, необхідний на створення і випробування безпілотника. Апарат отримає трохи подовжене крило з вузькою хордою. Маса безпілотника складе 9,1 тонни. Апарат зможе виконувати польоти на відстань до 1,9 тисячі кілометрів. Ці показники будуть відповідно вполовину і на дві третини менше, ніж у палубного X-47B.
SG-2 зможе об'єднуватися в групи з іншими такими ж апаратами. Це дозволить їм ефективніше виконувати бойові завдання. Передбачається, що завдання апарати будуть виконувати в повністю автономному режимі: починаючи проведенням розвідки і пошуком цілей і закінчуючи нанесенням ударів по найбільш важливим об'єктам супротивника, включаючи радіолокаційні станції та мобільні ракетні комплекси. Крім того, апарати зможуть вести радіоелектронну боротьбу.
Для управління перспективними апаратами Northrop Grumman розробляє системи DA / RC (Distributed Recovery / Responsive Control). Ця система відповідає за автоматичне керування групами безпілотників і розподіл завдань. Реальні випробування демонстратора системи поки не проводилися, але розробники перевіряли її роботу у віртуальній реальності. Випробування показали, що DA / RC здатна управляти 100 безпілотними апаратами одночасно. При цьому втручання людини практично не потрібно.
Згідно з попередніми вимогами ВВС США, опублікованими в червні 2020 року, безпілотник, який прийде на зміну MQ-9, повинен бути автономним з високою інтелектуалізацією борту. Апарат повинен мати системи з відкритою архітектурою. Крім того, безпілотник повинен бути відносно недорогим, щоб його втрата була фінансово чутливої.

Ударний безпілотник MQ-9 надійшов на озброєння ВПС США в 2007 році. Військові використовують ці апарати для рекогносцировки, розвідки і спостереження, а також для нанесення ударів по наземних цілях. До теперішнього часу в рамках програми Reaper були побудовані близько 160 апаратів. MQ-9 має в довжину 11 метрів, у висоту 3,8 метра і розмах крила 20 метрів. Апарат здатний виконувати польоти на швидкості 300 кілометрів на годину, а дальність його дії становить 1,2 тисячі кілометрів. MQ-9 може перебувати в повітрі до 14 годин. Reaper оснащений сім'ю точками підвіски для озброєння масою до 1,7 тонни.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...