"Шабалівський душогуб": У мережі розповіла жахливу історію першого маніяка у СРСР

Василь Комаров разом із дружиною розправився з 29 жертвами.

"Шабалівський душогуб" Василь Комаров

Коли "Шабалівського душогуба" спіймали, городяни хотіли лінчувати його, а процес над маніяком, який проходив у стінах Політехнічного музею, висвітлював сам Михайло Булгаков, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Так, першою жертвою Комарова у лютому 1921 року став звичайний селянин, який приїхав у Москву купувати коня. Вбивця взяв у комірчині молоток і вдарив гостя по голові.

Михайло Булгаков, який працював у справі Комарова в якості кореспондента, так описав цей злочин: "Так забивають худобу. Без жалю, а й без усякої ненависті. Вигоду мав, але не фантастично велику. У покупця в кишені була приблизно вартість коня. Ніяких багатств у нього [Комарова] в наволочках не виявилося, але він пив і їв на ці гроші і сім'ю утримував. Мав ніби забійний завод у себе".

Розправившись із жертвою, Комаров розчленив убитого, прив'язав руки і ноги до живота, упакував тіло в мішок і відтягнув на сусідню покинуту ділянку, де стояв напівзруйнований будинок. Згодом він сховає там ще чимало тіл.

Незабаром після першого злочину Комаров став виходити на полювання регулярно, один раз про заняття чоловіка дізналася дружина і почала йому допомагати скоювати злочини.

Після затримання подружжя оглянули троє кращих психіатрів СРСР. Самого вбивцю визнали дегенератом на грунті хронічного алкоголізму. Суд над першим маніяком Союзу проходив у будівлі Політехнічного музею.

Свою вину Комаров не заперечив, розповідаючи про власні злочини вкрай цинічно. Людей підсудний називав виключно "диваками" і "хомутами", а сам процес вбивств описував фразою "Раз – і квас".

Подружжя Комарових розстріляли у липні 1923 року, а їх дітей віддали на виховання у притулок.

Василь Комаров зі своєю дружиною


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...