Шахрайський кол-центр з оборотом до 3 млн грн на тиждень діяв у Запоріжжі

Шахраї, за версією слідства, називалися працівниками банків й отримували від громадян дані про банківські карти, які використовували для крадіжки коштів із рахунків.

Департамент кіберполіції Нацполіції України розкрив діяльність шахрайського кол-центру зі щотижневим оборотом до 3 млн грн. Про це 28 грудня повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України, передають Патріоти України.

Організаторами кол-центру, за версією слідства, були жителі Запоріжжя. Вони мали три офісні приміщення в Запоріжжі, замасковані під офіси з продажу вікон та балконів. "Вони скуповували у DarkNet клієнтські бази даних. Надалі ці бази використовували для власних злочинних дій... Штат працівників складав близько 100 осіб, серед яких були і неповнолітні. Усі вони щомісячно отримували за свою роботу близько 15 тис. грн", – повідомили у МВС.

Співробітники кол-центру називалися працівниками банків та отримували від громадян дані про банківські картки – пін-код, cvv та інше. "Для цього вони використовували також психологічні методи впливу та діяли по заздалегідь прописаній інструкції. Крім того, щомісячно усі співробітники кол-центру проходили відповідні тренінги та мали інструкції для спілкування з клієнтами чотирма різними мовами", – ідеться в повідомленні.

За даними поліції, щодня кожен зі співробітників здійснював приблизно 100 дзвінків, отриману інформацію використовували для викрадення коштів із банківських карток громадян.

Під час обшуків в офісах правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...