"Шахтар" у бойовому матчі з "Олександрією" достроково став чемпіоном України

Програючи по ходу зустрічі, гірники зуміли мобілізуватись, і вирвати перемогу.

Донецький "Шахтар", перемігши у 27-му турі УПЛ "Олександрію", став недосяжним для переслідувачів, передають Патріоти України.

Наразі у гірників 71 бал, "Динамо", якщо виграє у "Колоса", матиме 55. До завершення чемпіонату залишається ще п’ять турів, тож навіть якщо гірники усі матчі програють, а кияни виграють, на фініші "Шахтар" все одно буде попереду.

Цікаво, що донеччани встановили новий рекорд за достроковістю титулу. Попередній належав "Динамо", яке ставало чемпіоном за чотири тури до завершення сезону в 2000-му, цей показник "Шахтар" повторював в 2017-му.

Зауважимо, що чемпіонська серія гірників нараховує вже чотири сезони поспіль. Для Луїша Каштру – це перше золото на чолі українського клубу. Три попередніх сезони донеччани відіграли під керівництвом Пауло Фонсеки.

Загалом "Шахтар" в 13-те став чемпіоном України. Варто зауважити, що такого показника вдалось досягнути всього за 18 років – перший чемпіонський титул гірники здобули в 2002-му. Таким чином, за кількістю титулів "Шахтар" ще на крок наблизився до "Динамо". На рахунку киян 15 перемог за підсумками сезону у вищому дивізіоні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...