Шампанське перед поїздкою: Коли водію можна випити келих ігристого вина (інфографіка)

За кілька годин до дороги кермувальник може випити 200 грамів шампанського.

У новорічні свята питання кермування автівкою на тверезу голову стоїть як ніколи гостро, а кількість аварій зростає у рази. Тому, якщо випили навіть трохи алкоголю, то краще не сідайте за кермо. Тим не менше, спиртне має властивість виходити з організму, і якщо випити невеличкий келих шампанського, то через годину-другу уже можна сідати за кермо, передають Патріоти України з посиланням на Авто24.

Водії інколи випивають під перший тост, а вже до кінця вечора не доторкаються до алкогольних напоїв взагалі. Така методика допомагає сісти за кермо уже цілком тверезим, якщо випили кілька годин тому.

При цьому, випиваючи, особливо уважним потрібно бути із шампанським. Справа у тому, що воно вважається легким напоєм, але через наявність у "ігристому вині" вуглекислих газів алкоголь швидше всмоктується у кров та "вдаряє у голову". Так, потрібно бути обережними, щоб не втратити самоконтроль уже від одного до вінців налитого келиха.
Водієві, який випив трохи напою, варто не просто закусити фруктами, а повноцінно поїсти. Це зведе нанівець дію алкоголю. Якщо детальніше, то випитий 200-грамовий келих вина виходить із організму людини за 1,5-2 години.
Більш детальні розрахунки дивіться у таблиці:
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...