Ще один європейський сусід вирішив покерувати Україною: Болгарія вимагає не розділяти Болградський район на Одещині

Болгарія наполягає на тому, що вирішення проблем болгарської громади в Україні має вирішуватися за допомогою діалогу між двома країнами.

парламент Болгарії

Уряд Болгарії ухвалив декларацію про адміністративно-територіальної реформи в Україні та захист прав і цілісності болгарської громади. Так, уряд виступив проти відокремлення Болградського району Одеської області. Про це повідомляє прес-служба болгарського Народного зібрання, передають Патріоти України.

За відповідну заяву проголосували 109 болгарських депутатів, ніхто не голосував проти, утрималися 19.

В документі йдеться, що болгарський парламент рішуче не згоден з запланованими адміністративними змінами і закликає болгарське уряд вжити всі можливі заходи перед урядом України, щоб забезпечити збереження цілісності болгарської громади в Болградської області в ході майбутньої адміністративно-територіальної реформи

Також у заяві говориться, що влада повинна терміново організувати міжурядову нараду з метою захисту прав та дотримання адміністративної єдності болгарської меншини в Україні згідно з існуючими двосторонніми угодами, у тому числі і тих, які забезпечують утворення болгарською мовою.

"Національна асамблея Республіки Болгарії наполягає на тому, що вирішення проблем болгарської громади в Україні є пріоритетним питанням, яке має вирішуватися в дусі прекрасних відносин між двома країнами та згідно з європейськими цінностями", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що заяву було негайно відправлено посла України в Болгарії.

Відзначимо, що мова йде про рішення уряду України розділити Болградський район Одеської області на кілька територіальних громад.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...