Ще п'ять років і поборемо? - Аби політики не зрадили: Бекешкіна розповіла, як змінюється ставлення донеччан до НАТО

30% людей на Донбасі підтримують вступ України в НАТО, 50% - проти. У 2013 році проти вступу України в НАТО виступало 94% жителів Донбасу.

Ірина Бекешкіна

Такі дані привела Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

"50% на Донбасі проти, 30% - за вступ до НАТО. Колись по всій Україні було 15%, не більше. А тепер... я люблю цей приклад. Найбільше проти членства в НАТО - це Луганська, Донецька області, Донбас. Але я порівнюю, наприклад, з 2013 роком. Тоді в цих областях за членство в НАТО було 0,3%. Це знайшовся 1 на 283 опитаних, добре пам'ятаю. Зараз там уже 19-20% за. Більше, ніж коли-небудь було по Україні. Тоді було 94% проти. А зараз проти 50%. Решта не визначилися. Тобто вони проти, але все-таки бачимо, що дуже суттєва динаміка. І динаміка зараз переважання підтримки членства в НАТО перш за все за рахунок того, що в цих областях змінилася ситуація. Тобто раніше в західних було безумовно "за", в центральних переважно "за".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...