Ще той "миротворець": Як Штайнмаєр Росію і Грузію "примиряв"

Президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера, який запропонував своє бачення врегулювання ситуації на сході України, важко назвати дуже успішним миротворцем. За його посередництва план завершення грузино-абхазького конфлікту зазнав повного фіаско.

Франк-Вальтер Штайнмайєр

Про це йдеться в статті Юрія Божича «Помилка Штайнмайєра. Чому формула німця веде українців у прірву», передають Патріоти України з посиланням на Фокус.
У 2008 році Штайнмаєр запропонував трьохетапний план врегулювання в Грузії, який передбачав повернення біженців, відновлення Абхазії на гроші Грузії і в перспективі - визначення політичного статусу Абхазії. Однак обидві сторони цей документ відкинули.
Потім була серпнева війна 2008 року, коли Росія напала на Грузію. Німецький політик закликав сторони до негайного припинення вогню і початку діалогу. Пізніше неодноразово звинувачував Росію за невиконання домовленостей про виведення військ з грузинської території.
В результаті Грузія втратила більше 20% території, а Росія так і не вивела повністю свої війська і продовжує там повзучу окупацію.
«Емоцій і тяги до лаврів миротворця в його діях було, мабуть, більше, ніж політичної прагматики і розуміння того, як приборкати агресора і не залишити в програші сторону, яка явно слабкіше», - пише автор статті.
За його твердженням, пропозиції Штайнмайера з врегулювання конфліктів, що на Кавказі, що на Донбасі, це «бажання вирішити проблему якраз за рахунок того, хто політично слабкіше».
«Це думка людини, яка дивиться в підзорну трубу на ситуацію, яка особисто його не стосується. І в цьому сенсі, дійсно, є великий сумнів у тому, чи треба Києву до нього прислухатися», - зазначає автор.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...