"Щебетати "солов'їною": Відомий лінгвіст розповів, як "видресирував" Зеленського на гарну українську

За словами викладача, Володимир Зеленський почав брати у нього уроки української мови за кілька років до президентських виборів.

Відомий мовознавець Олександр Авраменко, який проводить на телебаченні «навчальні хвилини» для школярів та їх батьків, розповів, чому майбутній президент України Володимир Зеленський, який бере у нього приватні уроки, довго не міг «виговоритися», і зробив це, тільки зайнявши свою нинішню посаду. Авраменко в передачі «Гончаренко рулить» розкрив подробиці своїх занять з нинішнім гарантом, передають Патріоти України.

За словами викладача, Володимир Зеленський почав брати у нього уроки української мови за кілька років до того, як весною 2019 року на стадіоні «Олімпійський» відбулися його дебати в якості кандидата в президенти з чинним на той момент главою держави Петром Порошенком.
За словами Авраменка, під час занять із Зеленським протягом двох років у них не було системи, тому що у кожного був свій напружений графік. Заняття закінчилися якраз перед дебатами на стадіоні. «Я тоді застряг на вулиці Вацлава Гавела, не зміг приїхати на останнє заняття, тому що треба було підготувати його», - розповів лінгвіст.
За словами Авраменка, він проводив заняття з української мови із Зеленським у ресторанах, готелях і аеропорту «Бориспіль». «Це могло бути так: п'ять занять провели, три місяці - жодного заняття. А мову можна вивчити тільки тоді, коли є система. І пішло добре у нього тільки тоді, коли він повинен був щодня говорити. Як тільки він став президентом, він більш-менш виговорився - і ви, напевно, це помітили», - розповів Авраменко.

Мовознавець зазначив, що йому було цікаво вчити Зеленського української мови, але в той же час деякі пов'язані з ним факти не вкладалися в звичну схему занять. «Я ж не так вчу своїх учнів - де підмет або присудок, а починаю з того, який ваш улюблений десерт, щоб людина заговорила. Він, наприклад, для мене відкрив десерт "Анна Павлова". Я після цього пішов у ресторан, де його готують, і мені цей десерт не сподобався. Занадто солодкий», - зазначив Авраменко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...