Що намагалися приховати: Китайські вчені виявили новий коронавірус 7 років тому, але мовчали

Відкриття було зроблено після спалаху невідомої хвороби у 2012 році.

Китайські вчені виявили штам вірусу, схожого на COVID-19, у занедбаній шахті в 2013 році, але тримали в таємниці відкриття. Про це йдеться в розслідуванні видання The Sunday Times, передають Патріоти України.

Повідомляється, що штам, найбільш близький до коронавірусу, у 2013 році було виявлено у шахті, де добували мідну руду на південному заході Китаю, а згодом заполонили кажани та щурі. Він роками зберігався у вірусологічній лабораторії в Ухані.

Відкриття було зроблено після спалаху невідомої хвороби у 2012 році. Тоді захворіли шість працівників шахти, троє з яких померли. Хвороба супроводжувалася високою температурою, кашлем та пневмонією.

Доктор Ши Дженглі, яку її колеги з Інституту вірусології Вухана прозвали "жінкою-кажаном", у лютому стала співавтором наймасштабнішої наукової праці про коронавірус до цього часу.

Повний генетичний опис вірусу WIV з доповіді Ши Дженглі містив зразок вірусу кажана RaTG13 і підтвердив, що це 96,2-відсотковий збіг із COVID-19.

Однак один із колег доктора Ши стверджував, що зразок RaTG13 був знайдений у шахті в 2013 році, але інформація про споріднений вірус не надходила.

Зазначену інформацію згадали після того , як президент США Дональд Трамп у квітні заявив, що має "високий рівень впевненості" в тому, що COVID-19 прийшов з Інституту вірусології Уханю після того, як він побачив докази.

Також нещодавно в ВООЗ заявили, що Китай повинен розпочати розслідування заяв про те, що вірус міг з'явитися в результаті витоку з лабораторії Уханю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...