Що рік прийдешній нам готує: Милованов назвав головні реформи на 2020 рік

Серед першочергових завдань уряду залишається залучення інвестицій.

Тимофій Милованов

Перед Мінекономіки стоїть головне завдання, яка полягає в тому, щоб розібратися, що відбувається в підвідомчих галузях і виділити основні напрямки реформ. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в Харкові, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

За його словами, за три місяці розроблений законопроект, згідно з яким підлягають приватизації перші 80 підприємств, які будуть передані у Фонд держмайна для завершення процесу. "В цей список не увійдуть тільки ті підприємства, які складуть Фонд національного багатства, включаючи природні монополії. Разом з тим скасовано загальний список підприємств, які не підлягають приватизації", - сказав міністр.

"Що стосується ринку землі, то парламент, в тому числі, нардепи від "Слуги народу", жваво відносяться до внесення необхідних змін до законопроєктів - 4600 поправок! При цьому є ясне розуміння, що розпочати реформування потрібно зі створення реєстру земель. Нарешті, про корупцію, зокрема, в управлінських структурах. Тридцять років поспіль директори "заносили" в уряд гроші за підтримку підприємств, а тепер настав такий час, що вони не знають, куди треба заносити. Ця практика йде, і це хороший знак", - додав Мілованов.

Про плани на 2020 рік міністр заявив, що завжди є небезпека виникнення перешкод. "Однак серед першорядних завдань залишається залучення інвестицій: "Простий приклад: Україна - найбільший виробник пшениці, а треба ще стати і найбільшим виробником макаронів, щоб і цю марку знали у світі", - сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...