Що станеться з організмом, якщо відмовитися від м'яса

Відмовившись від м'яса, ви виявите багато користі для свого здоров'я. Йдеться про нормалізацію обміну речовин і травлення, захист від хвороб, поліпшення стану шкіри, а також зниження ваги і рівня холестерину.

Про зміни в організмі, які відбудуться після виключення м'яса з раціону передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Схуднення

Дослідження, опубліковане в науковому журналі американської Академії харчування та дієтології, відзначило користь вегетаріанської дієти. У тих, хто її дотримувався, спостерігалася середня втрата ваги на 3,4 кг. Готуючи їжу з безлічі овочів, фруктів, цільного зерна і бобів, вдасться легше та швидше схуднути, ніж якщо дотримуватися інших режимів харчування.

Зниження холестерину

Значною мірою рівень холестерину визначають гени, але фізичні вправи і дієта також дуже сильно на нього впливають. Мета-аналіз, опублікований в журналі Nutrition Reviews, показав, що вегетаріанські дієти на рослинній основі пов'язані з нижчим рівнем загального холестерину в порівнянні зі звичайним харчуванням.

Здоровий кишківник

"Кишківник того, хто не їсть м'ясо, буде чистішим, ніж у людини, яка його щодня споживає", – заявляє дієтолог Сьюзен Такер. Більшість м'яса походить від тварин, яким дають гормони й антибіотики. Вегани і вегетаріанці віддають перевагу великій кількості клітковини, фітонутрієнтів і антиоксидантів, які підтримують чистоту всієї системи.

Згідно дослідження, опублікованого в журналі Nutrition, було встановлено наступне: вегетаріанці мають нижчі показники неправильної передачі сигналів інсуліну, які призводять до метаболічного синдрому і діабету.

Поліпшення стану шкіри

Шкіра може відображати те, наскільки "щаслива" ваша травна система. У людей, які їдять багато рослин, вона буде в кращому стані. Антиоксиданти, клітковина і мінерали в рослинній дієті допомагають щодня виводити токсини, сприяючи її оздоровленню.

Утворення газів

Раптове збільшення споживання клітковини (фрукти, овочі, боби і цільне зерно) може стимулювати утворення газів і здуття живота. Щоб компенсувати цей небажаний побічний ефект, необхідно полегшити дієту, поступово відмовляючись від м'яса і потроху збільшуючи кількість продуктів з високим вмістом клітковини.

Зниження ризику захворювань

Замінивши м'ясо кориснішими альтернативами, ви захистите себе від різних серцевих захворювань, факторів ризику серцево-метаболічного обміну та деяких видів раку. До такого висновку прийшли вчені, проводячи дослідження трьох груп адвентистів сьомого дня (християнської конфесії, члени якої утримуються від вживання м'яса).

Їхні результати щодо здоров'я є ще одним доказом переваги вживання більшої кількості клітковини. Крім того, антиоксиданти, що містяться в фруктах і овочах, захищають від хвороб серця. Інші дослідження також показали, що м'ясоїди мають підвищений ризик апендициту, хронічних запалень і захворювання нирок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...