Що станеться з організмом, якщо відмовитися від м'яса

Відмовившись від м'яса, ви виявите багато користі для свого здоров'я. Йдеться про нормалізацію обміну речовин і травлення, захист від хвороб, поліпшення стану шкіри, а також зниження ваги і рівня холестерину.

Про зміни в організмі, які відбудуться після виключення м'яса з раціону передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Схуднення

Дослідження, опубліковане в науковому журналі американської Академії харчування та дієтології, відзначило користь вегетаріанської дієти. У тих, хто її дотримувався, спостерігалася середня втрата ваги на 3,4 кг. Готуючи їжу з безлічі овочів, фруктів, цільного зерна і бобів, вдасться легше та швидше схуднути, ніж якщо дотримуватися інших режимів харчування.

Зниження холестерину

Значною мірою рівень холестерину визначають гени, але фізичні вправи і дієта також дуже сильно на нього впливають. Мета-аналіз, опублікований в журналі Nutrition Reviews, показав, що вегетаріанські дієти на рослинній основі пов'язані з нижчим рівнем загального холестерину в порівнянні зі звичайним харчуванням.

Здоровий кишківник

"Кишківник того, хто не їсть м'ясо, буде чистішим, ніж у людини, яка його щодня споживає", – заявляє дієтолог Сьюзен Такер. Більшість м'яса походить від тварин, яким дають гормони й антибіотики. Вегани і вегетаріанці віддають перевагу великій кількості клітковини, фітонутрієнтів і антиоксидантів, які підтримують чистоту всієї системи.

Згідно дослідження, опублікованого в журналі Nutrition, було встановлено наступне: вегетаріанці мають нижчі показники неправильної передачі сигналів інсуліну, які призводять до метаболічного синдрому і діабету.

Поліпшення стану шкіри

Шкіра може відображати те, наскільки "щаслива" ваша травна система. У людей, які їдять багато рослин, вона буде в кращому стані. Антиоксиданти, клітковина і мінерали в рослинній дієті допомагають щодня виводити токсини, сприяючи її оздоровленню.

Утворення газів

Раптове збільшення споживання клітковини (фрукти, овочі, боби і цільне зерно) може стимулювати утворення газів і здуття живота. Щоб компенсувати цей небажаний побічний ефект, необхідно полегшити дієту, поступово відмовляючись від м'яса і потроху збільшуючи кількість продуктів з високим вмістом клітковини.

Зниження ризику захворювань

Замінивши м'ясо кориснішими альтернативами, ви захистите себе від різних серцевих захворювань, факторів ризику серцево-метаболічного обміну та деяких видів раку. До такого висновку прийшли вчені, проводячи дослідження трьох груп адвентистів сьомого дня (християнської конфесії, члени якої утримуються від вживання м'яса).

Їхні результати щодо здоров'я є ще одним доказом переваги вживання більшої кількості клітковини. Крім того, антиоксиданти, що містяться в фруктах і овочах, захищають від хвороб серця. Інші дослідження також показали, що м'ясоїди мають підвищений ризик апендициту, хронічних запалень і захворювання нирок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кухня літа: Рецепти швидких, смачних та простих страв з кабачків

п’ятниця, 15 липень 2022, 23:55

Страви з кабачків – це те, без чого важко уявити собі літо! Цей овоч дуже універсальний – з кабачків можна готувати перші, другі страви та закуски. Рецепти з кабачками дуже прості у приготуванні, то ж з ними впорається будь-хто. Окрім своїх корисних вл...

З архіву ПУ. "Потому что нельзя быть красивой такой": На сервісі знайомств заблокували акаунт моделі через "занадто привабливі" фото

понеділок, 7 березень 2022, 23:55

Додаток Tinder знову опинився в центрі скандалу через свою занадто жорстку політику щодо розміщуваних знімків.