Що з ними - невідомо: Влада Києва мовчать про киян, які контактували з померлою від коронавірусу в Радомишлі

Всього було встановлено близько 20 осіб, які контактували з померлою, серед них дві людини з Києва.

Влада Києва вже кілька днів нічого не повідомляє про двох киян, які контактували з померлою від коронавірусу в Радомишлі пенсіонеркою, також вони мовчать і про госпіталізованого студента, який контактував з рідними цієї жінки, передають Патріоти України.

Як відомо, 71-річна жінка була госпіталізована 12 березня у важкому стані і наступного дня померла. За день до смерті чиновники Житомирської ОДА дали великий брифінг і розповіли, з ким контактував жінка. Всього було встановлено близько 20 осіб, серед них дві людини з Києва.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко заявив, що цим киянам повідомили про хворобу жінки і вони будуть перебувати на обсервації.

За логікою, далі інформувати про цих людей повинні були київські чиновники, але цього не сталося. Влада столиці повинні були показати, що вони контролюють ситуацію і тримають її під контролем.

Незважаючи на безліч брифінгів, ніякої інформації про цих людей від чиновників Києва та МОЗ не надходило взагалі.

При цьому, Радомишлівська міська рада встановила осіб, які контактували з померлою і регулярно інформує щодо ситуації. Так, станом на 14 березня ці люди знаходяться під наглядом сімейних лікарів, вони контролюють стан їх здоров’я.

Потрібно віддати належне і Чернівецької обладміністрації – вона теж регулярно повідомляє про госпіталізацію людей, які контактували з підозрюваними на коронавірус.

14 березня ввечері глава ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що його відомство провело санітарну обробку гуртожитку, де мешкав 19-річний студент, який контактував з родичами загиблої (підкреслимо – не особисто з померлою, а родичами). Також він повідомив, що хлопець був госпіталізований і експрес-тест не підтвердив наявності у нього коронавірусу (нагадаємо, що експрес-тест може виявити вірус лише на шостий день хвороби). Студент знаходиться в коронавирусній лікарні Києва.

Таким чином, через дві доби після смерті жінки з Радомишлю стало відомо про осіб, що контактували з нею, які перебувають у Києві, від офіційного джерела. Але цей студент є не першою ланкою в ланцюжку осіб, які контактували з померлою, а другою.

Інформації, з ким саме контактував цей студент – ні. Може це ті два киянина, про яких говорили житомирські чиновники, а може і ні.

На сьогоднішній день ні МОЗ, ні Центр громадського здоров’я, ні влада Києва не повідомляють про те, що студент був госпіталізований в лікарню з підозрою на коронавірус.

Буквально годину тому МОЗ у загальному зведенні і без подробиць повідомив про те, що в Київській області є одна підозра на коронавірус. Хто ця людина і чи пов’язана вона з померлою – не відомо.

Інформацію про те, що в Києві є особи, які контактували з померлою, підтверджують ЗМІ. За даними Obozrevatel, дочка загиблої працює завгоспом дитячого садка у Святошинському районі столиці. Вона контактувала з матір’ю з 8 по 11 березня. Видання пише, що жінка перебуває в ізоляції і вона вже встигла контактувати з працівниками дитячого садка. Їм запропоновано самоізолюватися, але невідомо, чи зробили вони це.

Оновлення. Видання “Букви” опублікувало документ від 13 березня про те, що чиновники МОЗ знають про те, що дві мешканки Коцюбинського контактували з дочкою померлої.

Цей документ лише підтверджує те, що співробітники МОЗ в курсі ситуації і займаються цим питанням. Але з якоїсь причини вони вирішили нічого не повідомляти про це.

Влада не реагувала на ці обидві публікації.

Згідно з даними оперативного моніторингу (його запустив Офіс президента), один випадок підозри на коронавірус в Київській області був зафіксований лише в Білій Церкві 14 березня.

Станом на 14 березня (згідно цієї карти і зведення МОЗ) в Києві немає підозрюваних на коронавірус взагалі. Це суперечить інформації, опублікованої головою ДержНС Чечоткіним.

Так як студента перевірили на коронавірус і госпіталізували в коронавірусну лікарню, то цей випадок мав бути зафіксований на карті оперативного моніторингу, а також потрапити до зведення МОЗ. Але цього не сталося.

У МОЗ відмовилися коментувати ситуацію з двома людьми, які контактували з померлою. Пообіцяли розповісти про це всім пізніше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...