Щоб місце не займала у палаті: У Харкові лікарі свідомо довели до смерті пенсіонерку

У лікарні відмовилися коментувати подію...

У Харкові пенсіонерка померла через відмову лікарів покласти її в лікарню на лікування. Про це розповіла її донька Олена Лиманська, передають Патріоти України з посиланням на місцевий сайт 057.ua.

У середу, 13 листопада, мати Олени стала погано себе почувати і до неї викликали лікаря. Він оглянув жінку і сказав, що у неї миготлива аритмія і підвищений пульс – 145 ударів на хвилину. Лікар порадив покласти жінку в лікарню, щоб їй прокапали ліки і дав направлення на кардіологічне відділення.

Олена зв’язалася з медиками міської клінічної лікарні №8 і домовилася, що її мати покладуть в стаціонар. Після чого вона викликала «швидку допомогу» для транспортування жінки. «Ми приїхали туди, маму забрали в приймальне відділення, а мене не пустили. Їй зняли кардіограму, після чого її вивозять на каталці і говорять, що нам треба їхати далі», – розповідає Олена.

За її словами, завідуюча приймальним відділенням вийшла до них і сказала: «Мені все одно, ви не будете лежати». «Я кажу – у нас вже домовлено з лікарем, мені пообіцяли покласти маму. Завідуюча відповіла – нехай тільки спробує покласти вашу маму», – стверджує харків’янка.

Жінка вирішила везти мати до лікарні №18, але раптово стан пенсіонерки сильно погіршився. Вона різко перестала розмовляти і впізнавати доньку. Їй зробили рентген, взяли кров на аналізи і поклали під крапельницю в палаті, але це не допомогло і жінка померла.

Її донька вважає, що у смерті пенсіонерки винні лікарі лікарні №8, оскільки їхня відмова тільки більше розхвилював матір. «Терапевт не міг повірити, що мама померла, адже їй всього лише треба було вчасно поставити крапельницю», – додала Олена.

Тепер харків’янка має намір домагатися покарання для лікарів, які відмовили їй у лікуванні матері, через поліцію. Юристи кажуть, що ненадання допомоги – це кримінальний злочин.

У лікарні відмовилися коментувати подію, додавши, що це уповноважений робити головний лікар, але його немає на місці.

Оновлення: Директор Департаменту з питань інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив, що буде створена комісія з розслідування цієї події.

Він зазначив, що керівництво профільного департаменту буде виходити на міського голову з ініціативою відсторонити на час проведення розслідування головного лікаря лікарні від виконання службових обов’язків.

“Уже від себе особисто – не знаю, що там сьогодні може розповісти прокуратура, яка ще не отримала жодного документа ні від лікарні, ні від швидкої допомоги, але ми завтра, вивчивши всі документи, розповімо в деталях, як це могло статися”, – написав він у соцмережі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...