Щоб вистачало на Дубаї: Пенсії військовим підвищили на 300 грн, а суддям на ... 22 тисячі

Всього в країні пенсії отримують 11,1 млн чоловік, середня пенсія становить 3,5 тис. грн.

В Україні з січня 2020-го по січень 2021-го середня пенсія судді зросла з 45,8 до 67,9 тис. грн. Виплати військових за цей же період збільшилися всього на 300 грн, а соціальні пенсії підняли на 100 грн. Про це йдеться в даних Пенсійного фонду України, передають Патріоти України.

Які пенсії отримують українці:

  • судді - 67,9 тис. грн (рік тому було 45,8 тис.)
  • військові - 5,5 тис. грн; (5,2 тис.)
  • соціальні пенсії - 1,7 тис. грн (1,6 тис. грн)
  • пенсія за загальними правилами - 3,5 тис (близько 3 тис. грн).

До слова, мінімальну пенсію з 1 липня 2021 року збільшать з 1769 до 1854 грн. При цьому мінімальну виплату збільшать відразу на 850 грн до 18 540 грн. Таке підвищення вже закладено в бюджеті України на 2021 рік.

Максимальну виплату отримують ті українці, які при наявності 35 років стажу отримували зарплату приблизно в 5 разів вище за середню. Відповідно до закону, максимальна пенсія не може бути вище 10 мінімальних.

Щоб отримати високу виплату, потрібно:

  • працювати офіційно не менше 35 років. За кожен відпрацьований рік дають приблизно 1% від розрахункового заробітку (він нижче фактичної зарплати);
  • отримувати білу зарплату. Якщо доплачують у конвертах, розраховувати на гідну виплату не варто.

У свою чергу мінімальна пенсія прив'язана до прожиткового мінімуму для непрацездатних. Саме в липні і станеться індексація. Крім того, в Україні в квітні автоматично перерахують виплати всім, хто досяг пенсійного віку і продовжив працювати. Через підвищення стажу також збільшиться і розмір пенсії. При середній зарплаті і 35 роках стажу, після перерахунку можна отримувати на 200 грн більше. Якщо ж зарплата була в три рази вище середньої, розмір надбавки становитиме близько 600 грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...