Щоб знищити кума Путіна в Україні збіглися інтереси кількох потужних гравців: Ахметов теж приклав руку, - журналіст

Ахметов вже якось загравав з Москвою і перехитрив сам себе на Донбасі.

Український блогер і журналіст Юрій Луканов пише у себе в Facebook, що у раптове переродження Зеленського з прихильника «русского міра» в українського патріота може повірити хіба що упоротий «зелефан», передають Патріоти України.

"Падіння рейтингів річ неприємна, але сам по собі Зеленський ніколи б не пішов на такі радикальні кроки, як сваритися з Путіним, адже санкції проти Медведчука, це санкції проти путінського емісара в Україні. Що за цим стоїть? - сьогодні актуальне питання.

Журналіст зазначає, зважаючи на те, що американське посольство беззастережно підтримало спочатку закриття телеканалів Медведчука, а потім і санкції проти нього, то можна припускати, що без стусана з боку США тут не обійшлося. Тим більше, що Байден і глава Держдепу Ентоні Блінкен робили досить агресивні заяви щодо Росії. Правда, «Північний потік-2» вони, схоже, зливають, але там є інтереси ЄС, тобто, Німеччини, з якою Байден хоче перезавантажити відносини і тому це дещо інша історія.
Білий дім може грати різноспрямовані ігри. Не можна виключати і вплив якоїсь із кремлівських веж, адже між ними йде боротьба за вплив в Україні. А тут їх агентів впливу дуже багато, в тому числі і в оточенні Зеленського. А оскільки циркулюють чутки про серйозні проблеми у Путіна зі здоров'ям, то боротьба в кремлівському тераріумі може посилюватися і комусь там вигідно зменшити вплив Медведчука на користь інших. Адже канали Медведчука закрили, але такі ЗМІ, як канал НАШ і Страна.юа не чіпають. Ну і той же Новинський теж себе непогано почуває, хоча поза всяким сумнівом до нього питань теж чимало.
Треба згадати недавню дивну поїздку Зеленського в Оман, куди за дивним збігом обставин прилітав і Козак і ще хтось із Москви. Ясна річ, що під час візиту найбільший не лише на виставку ходив. Можливо, зараз ми бачимо реалізацію домовленостей."
Юрій Луканов допускає, що "український олігархат теж може руку прикласти. Їм посилення Медведчука, тобто «русского міра», в Україні три роки снилося. Той же Ахметов вже якось загравав з Москвою і перехитрив сам себе на Донбасі. Можливо, зробив для себе висновки. Ну і його проросійський проект в Україні від Новинського-Мураєва програв медведчуківським конкурентам. Чому б не взяти реванш? Знову ж канал НАШ не закрили."
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...